Szabályosan zajlik a rákosrendezői terület előkészítése

2024. március 13. szerda, 16.53
A vasúttársaság segítséget nyújt korábbi, törvényes bérlőinek

Budapest, 2024. március 13. - Az érintett bérlők által ismert és elfogadott, írásos szerződésbe foglalt feltételek szerint zajlik a rákosrendezői terület előkészítése. Mint emlékezetes a tulajdonos elrendelése alapján a MÁV Zrt. közel egy hónappal ezelőtt kiértesítette már az érintetteket a bérleti és egyéb használati jogviszonyok felmondásáról, míg a hátrahagyott vagy engedély nélkül felhúzott ingatlanok jogcím nélküli használóit felszólította a terület elhagyására.

A vasúttársaság a jogszerű folyamat mellett is igyekszik minden segítséget megadni ahhoz, hogy korábbi, törvényes bérlői alternatív bérleti, lakhatási lehetőséghez jussanak. E folyamat során a lakók egy része már elfogadta a felajánlott csereingatlant, több mint egy tucatnyian pedig jelenleg is részt vesznek abban az egyeztetési folyamatban, amelynek keretében a vasúttársaság számukra is érdemi segítséget igyekszik nyújtani.

A rákosrendezői területen hamarosan megkezdődnek azok a munkafolyamatok, amelyek során az illetéktelenek helyszínen tartózkodása nemcsak tilos, de esetenként veszélyes is. Ezért a beavatkozási területen a következő időszakban nem lehet majd életvitelszerűen tartózkodni vagy ott kereskedelmi tevékenységet folytatni, azaz a kiürítést jelentős részben biztonsági szempontok indokolják, amelyek tekintetében a vasúttársaságnak nincs mérlegelési lehetősége.

A MÁV Zrt. a tulajdonosi elrendelésben foglaltaknak megfelelően már február közepén elindította a mintegy 65 bérleti és egyéb használatot biztosító szerződés megszüntetését, illetve felszólította a jogcím nélkül használókat a terület elhagyására.

A vasúttársaság a kiürítési eljárások során nemcsak a jogszabályok maradéktalan betartásával, hanem a lehető legnagyobb méltányossággal igyekszik eljárni, így a lehetőségeihez mérten segít a lakásbérlők számára alkalmas, alternatív bérleti, illetve lakhatási lehetőségek beazonosításában, illetve a megfelelő jogi, pénzügyi megoldások megtalálásában.

Az egyeztetési folyamatban való részvétel minden – a területet a kiürítésig törvényesen használó – magánszemély és vállalkozás számára biztosított.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság