Sikeresen szerepelt a MÁV-csoport a HVG Állásbörzén

2017. október 6. péntek, 14.27 / Utolsó módosítás: 2017. október 12. csütörtök, 10.47
A MÁV standja a HVG állásbörzén

Több mint kétszázan jelentkeztek a MÁV-csoport állásajánlataira a HVG Állásbörzén. A vasúttársaság új standját és az ott zajló programokat a szervezők a „Legötletesebb aktivitás” díjjal jutalmazták.

A MÁV-csoport is részt vett október 4-én és 5-én a HVG Állásbörzén, amelyet 21. alkalommal rendeztek meg idén. Hazánk egyik legjelentősebb karrierrendezvényén az elmúlt két napban főként informatikai, gazdasági, műszaki állásajánlatok közül válogathattak a MÁV-csoport új standján az érdeklődők. A felkínált állások közül a legkeresettebbnek az anyagbeszerzési koordinátor, illetve a beszerzési munkatárs pozíciók bizonyultak, de sokan adták le jelentkezésüket a meghirdetett villamosmérnöki, alkalmazásfejlesztői, valamint az IT-technikusi, -szakértői munkakörökre is. Kétszáznál is több fiatal gondolta úgy, hogy jövőbeli lehetséges munkahelye a vasúttársaság lehet.

A MÁV standja a HVG állásbörzénA MÁV-csoport humánerőforrással foglalkozó szakembereinek tapasztalatai szerint az érdeklődők megfelelő végzettséggel és felkészültséggel, valamint profilba vágó szakmai tudással érkeztek a vasúttársaság standjához, ahol örömmel vettek részt az interaktív programokban (kérdőívek kitöltésében, feladványok megoldásában, különféle vasútszakmákhoz köthető játékokban).

A rendezvény szervezői minden alkalommal hirdetnek standversenyt a kiállítók között. A mostani megmérettetés során a munkaadói arculatépítés és a látogatók bevonása került a középpontba, így a zsűri azokat a kiállítókat díjazta, akik a legkreatívabban, egyedi módon jelentek meg a rendezvényen, s ezáltal kitűntek a többiek közül. A Kreatívan kis standon, a Leglátványosabb arculati megjelenés és a Legötletesebb aktivitás elnevezésű kategóriában hirdetett nyerteseket a zsűri. Standverseny 1. díjAz állásbörzén részt vevő 222 kiállító és partner közül a MÁV-csoport a Legötletesebb aktivitás díját nyerte el (holtversenyben a Givaudan Business Solutions Kft.-vel). A díj elnyerése kiemelt jelentőséggel bír a vasúttársaság számára a munkáltatói márkaépítés szempontjából, mivel a kiélezett munkaerőpiaci helyzetben fontos, hogy a MÁV-csoport minél szélesebb körben legyen potenciális cél az álláskeresők számára. A vasúttársaság megjelenését nem először ismerik el a kiállításon: a 2015. februári HVG állásbörzén „a legegységesebb stand” címet ítélték oda a szervezők MÁV-csoportnak; akkor 142 kiállító közül választották a legjobbnak.

Budapest, 2017. október 6.

MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG