Még be sem mutatták, máris tarol Berlinben a MÁV legújabb járműve

2016. szeptember 20. kedd, 06.21 / Utolsó módosítás: 2016. szeptember 20. kedd, 06.24
Előkészületek az FMK-008-nál

Miközben Berlin minden idők legnagyobb vasúti szakkiállítására készül, a CER Vezető Bizottsága – amelynek több mint négy éve tagja Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója – javaslatot tett a megüresedett elnöki pozíció betöltésére. Hétfő délután az Európai Vasúti és Infrastruktúra Társaságok Közösségének (CER) közgyűlése Rüdiger Grubét, a Deutsche Bahn vezérigazgatóját meg is választotta a szervezet vezetőjének. Elődje, Christian Kern tavasszal az Osztrák Köztársaság kancellárja lett, ezért leköszönt az elnöki posztról.

InnoTrans sajtótájékoztatóA berlini vásárváros vasúti szakkiállítása minden eddigi rekord megdöntésére készül. A hétfői sajtótájékoztatón dr. Christian Göke, a berlini vásárvárost üzemeltető Messe Berlin GmbH ügyvezető igazgatója közölte: „Elértük fizikai teljesítőképességünk határát, az InnoTrans-on még soha ennyi kiállítót nem kellett elhelyeznünk, mint az idén. Hosszú várólisták voltak, de a helyek optimalizálásával minden igényt kielégítetünk”.

A 11. InnoTrans nemzetközi vasútijármű- és közlekedéstechnikai kiállításon hatvan ország 2950 kiállítója vesz részt. Hat ország először mutatkozik be, s mintegy 200 olyan társaság érkezett az idei szakkiállításra, amely korábban nem volt jelen. Nagy fegyvertény az is, hogy a nemzetközi kiállítók aránya 62 százalékos, nagyobb, mint valaha. Különösen az ázsiai és az ausztrál jelenlét erősödött. A MÁV-csoport legutóbb két éve az IC+ kocsiját, ezúttal pedig az FMK-008 síndiagnosztikai vasúti járművét vitte ki Berlinbe. A Magyarországon e hónap elején bemutatott jármű iránt máris hatalmas az érdeklődés, „a kedd 10 órai hivatalos megnyitótól kezdve a MÁV-START, a MÁV Központi Felépítményvizsgáló (KFV) Kft. és a MÁV Vagon Kft. közös standján egymást érik majd az üzleti megbeszélések” – közölte Béli János, a MÁV KFV Kft. ügyvezető igazgatója.

Berlin, 2016. szeptember 19. 

MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG