A MÁV-VOLÁN-csoport 2024-ben 21 helyszínen várja az érdeklődőket a Múzeumok Éjszakáján

2024. június 15. szombat, 09.18 / Utolsó módosítás: 2024. június 15. szombat, 11.15
Titkos bunker Veszprémben, 150 éves Fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban

Már csak egy hét és újra eljön a Múzeumok Éjszakája, június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat. A MÁV-VOLÁN-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, 19 településen, összesen 21 helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Az idei évben Budapesten, Debrecenben, Domaszéken, Dombóváron, Hatvanban, Kecskeméten, Kelebián, Mártélyon, Miskolcon, Nagykanizsán, Pécsen, Petőfiszálláson, Püspökladányban, Szegeden, Székesfehérváron, Szentesen, Szolnokon, Szombathelyen és Veszprémben is várják az érdeklődőket vállalatcsoport munkatársai.

A korábbi években már látogatható helyszínek mellett most új programokkal is várják a Múzeumok Éjszakája résztvevőit. Budapesten megnyitja kapuit a MÁV Archívum, ahol ízelítőt kaphatunk a vasúttársaság egyedülálló gyűjteményéből, többek között tervrajzok, fotók is megtekinthetők lesznek, továbbá a résztvevők bepillantást nyerhetnek a dokumentumok tárolásának és digitalizálásának műhelytitkaiba is. Most először látogatható a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat keretében Kelebia vasútállomásnál Tapodi Ottó, kelebiai lakos lenyűgöző magángyűjteménye, amely a múlt vasúti emlékeinek gazdag tárházát kínálja az érdeklődők számára. Szintén új és nagyon érdekes programlehetőség a MÁV-START miskolci fűtőházának megtekintése, ahol vasúti és közúti járművek izgalmas világa nyílik meg a látogatók előtt. Jövő szombaton lesz lehetőség a veszprémi vasútállomás melletti titkos bunkert is körbejárni, ahol 1990-ig rejtve üzemelt a MÁV Megyei Polgárvédelmi Parancsnoksága és Vezetési Központja. Igazán különleges helyszín, ahol korhű üzemképes berendezések, használati tárgyak láthatóak és ki is próbálhatók.

Volánbusz újra Hatvanban várja a régi klasszikusok kedvelőit. A társaság értékmentési programjának központja, a hatvani telephely erre az éjszakára ismét megnyitja kapuit, és kiállításokkal, tárlatvezetéssel, hatvani nosztalgiautazással várja az érdeklődőket.

Érdemes betervezni a MÁV-VOLÁN-csoport programjait is a Múzeumok Éjszakáján, az ország számos pontján lesz lehetőség igazán érdekes helyszíneket körbejárni.

A MÁV-VOLÁN-csoport 21 helyszínének részleteiről az alábbi oldalon tájékozódhatnak: https://www.mavcsoport.hu/mav-csoport/muzeumok-ejszakaja

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság