Mától elfogadják a Volánbusz „Solymár bérletét” az Üröm – Solymár – Szélhegy vasútvonali szakaszon

2020. szeptember 1. kedd, 12.53

Budapest, 2020. szeptember 1. A közösségi közlekedés versenyképességének javítása és a menetrendek összehangolásának érdekében szeptember 1-től a MÁV-START elfogadja a VOLÁNBUSZ 5 km-es „Solymár” felirattal ellátott – Budapest-bérlettel együtt érvényes – környéki bérletét az Üröm – Solymár – Szélhegy vasútállomás közötti szakaszon közlekedő vonatokon.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával már augusztusban több, tarifális együttműködést célzó intézkedés történt az esztergomi vonalon. Ezekkel összhangban a közösségi közlekedés versenyképességének javítása, az összehangolt, utasbarát menetrendi kínálat kialakítása érdekében vezeti be a vasúttársaság a solymári bérlet elfogadását szeptember 1-jétől. Az intézkedésnek köszönhetően az iskolakezdéssel megnövekvő forgalom is jobban eloszlik majd a buszok és a vonatok között.

A MÁV és a Volánbusz alkotta vállalatcsoport évente közel 800 millió utas utazását biztosítja.  Az összehangolt és egységes közösségi közlekedési szolgáltatások nyújtásával egy fenntartható, hatékonyan működő rendszer jön létre, amelynek gerincét a környezetbarát vasút adja.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság