Kiválasztási folyamat

A MÁV-csoportnál az alábbi kiválasztási folyamatot alkalmazzuk:

 

[[{"fid":"3329","view_mode":"width_300","attributes":{"alt":"kiválasztási folyamat","title":"kiválasztási folyamat","style":"float: right;","class":"media-element file-width-300"},"fields":{"format":"width_300","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"kiválasztási folyamat","field_file_image_title_text[und][0][value]":"kiválasztási folyamat"},"type":"media"}]]

Amikor megüresedik egy pozíció  összegyűjtjük a munkakör betöltéséhez szükséges feltételeket. A követelmények alapján elkészül az állásajánlat, melyet meghirdetünk.

  1. A pozícióra beérkező jelentkezéseket az önéletrajzok és motivációs levelek alapján értékeljük.
  2. A következő körben alkalmassági vizsgálaton vesznek részt a jelöltek. A munkakör jellegétől függően szakmai és képességteszteket, személyiség kérdőívet és Értékelő Központot (Assessment Center) alkalmazunk.
  3. A kiválasztás harmadik fordulójában egy interjú keretében személyesen találkozunk a jelölttel. Az interjú célja a jelölt szakmai életútjának, motivációjának, beilleszthetőségének megismerése, a személyes kompetenciák felmérése. Továbbá tájékoztatást adunk a betöltendő munkakörről, feladatokról, kompenzációról, munkahelyi körülményekről.
  4. A legalkalmasabb jelölt foglalkozás-egészségügyi alkalmassági vizsgálaton vesz részt.
  5. A rendelkezésre álló információk alapján döntünk a felvételről. A jelentkezőket a kiválasztás végén minden esetben értesítjük.
  6. Ezek után a szerződés kötés és munkába állás zárja a folyamatot.

 

A kiválasztási eljárás általában 4-6 hetet vesz igénybe. Egyes pozíciók esetében ez az időtartam ettől eltérhet.