Kétpónál nagy erőkkel dolgoznak a vasúti pálya helyreállításán

2023. július 12. szerda, 15.42
Helyreállítás

Kétpó térségében a baleset helyszínén a nagyteljesítményű daruval kedden nappal és éjjel is folyamatosan dolgoztak. A bal vágányban lévő vágányhibát sikerült kijavítani, így a daru is használhatja a vágányt, szabadon mozoghat a további munkálatokhoz.

A konténerekre lógó optikai kábel elhúzása érdekében az erősáram szakemberei a kidöntött felsővezetéktartó oszlopról a kábeleket leoldották és kikötötték. Szerdán a tervek szerint egy konténer és két kocsi elszállítása tervezett. Mezőtúr felől egy tehervagont visznek a helyszínre, a kisiklott kocsik alkatrészeinek elszállításához. A helyreállítás a bal vágányon várhatóan a hétvégén teheti lehetővé, hogy sebességkorlátozás mellett egy vágányon újraindulhasson vonatforgalom Tiszatenyő és Mezőtúr között.

Helyreállítási munkák

A vonatok továbbra is módosított menetrend szerint, korlátozásokkal, késésekkel közlekednek, egy szakaszon pótlóbuszokkal kell utazni, járatkimaradásokra is számítani kell. A vasúttársaság javasolja az utazóknak, hogy  kísérjék figyelemmel a MÁV honlapját, vagy a MÁVINFORM Facebook híreit, folyamatosan frissülnek az oldalak. Az aktuális változások itt tekinthetők meg: https://www.mavcsoport.hu/mavinform/bekescsabai-vonalon-tovabbra-korlatozasok-kesesek-potlobuszok

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság