Az idei Vasutasnapon 189 vasúti és autóbuszos tisztet avattak

2023. július 7. péntek, 19.33
Tisztavatás

Budapest, 2023. július 7.– Idén 73. alkalommal tartották meg a Vasutasnapot, amely a vasutas hagyományok szerint a legjelentősebb események egyike, fontos szimbóluma a társaság iránti elkötelezettségnek és hűségnek, egyben immár a MÁV-VOLÁN-csoport legnagyobb közös ünnepe. A Vasutasnap egyik kiemelt programja a Tisztavatás és a MÁV-VOLÁN-csoport első számú vezetői által adományozott magasabb szintű kitüntetések átadása. A Magyar Vasúttörténeti Parkban rendezett eseményen idén 189 tisztet avattak, és 171-en kaptak magasabb szintű elismerést.

Dr. Pafféri Zoltán, a MÁV vezérigazgatója, a MÁV-VOLÁN-csoport operatív vezetője beszédet mond

A Baross Gábor Oktatási Központban idén a 189 avatandó vasúti és autóbuszos tiszt felsőfokú pályaépítési és fenntartási nappali-, felsőfokú forgalmi levelező-, felsőfokú távközlési mesteri-, felsőfokú személyszállítási kereskedelmi-, felsőfokú személyszállítási technológiai-, felsőfokú vontatójármű fenntartási- valamint autóbuszos forgalmi tiszti tanfolyamon végezte tanulmányait.

A felavatott tisztek

Háttér:

A Baross Gábor Oktatási Központ 2022. július 1-jétől átvette a közúti (autóbuszos) hatósági képzések szervezését, ezzel a vállalatcsoport szolgáltatójaként, a magyarországi közösségi közlekedés legnagyobb felnőttképzőjévé vált. Az intézmény célja, hogy képzéseinek modernizálásával, a digitalizáció által kínált lehetőségek maximális kihasználásával a közlekedést rendszerben látó, jól felkészült, ügyfélközpontú szakembereket képezzen, akik az utasok és a fuvaroztatók számára versenyképes és környezetbarát alternatívát kínálhatnak.

Új tisztek

 

Szalagozás

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság