Három év alatt legalább a negyedével nőhet a MÁV-VOLÁN dolgozók bére

2024. január 16. kedd, 11.05 / Utolsó módosítás: 2024. január 28. vasárnap, 10.29
CSÉT-ülés: Lázár János bérajánlatot tett az ÉKM nevében

Három év alatt legalább 25%-os, ezen belül 2024-ben legalább havi 70 ezer forintos egységes béremelés – ez a tulajdonosi jogokat gyakorló Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) ajánlata a MÁV-VOLÁN-csoport munkavállalói számára.

Kedd délelőtt miniszteri szinten folytatódtak a MÁV-VOLÁN-csoport bérfejlesztési tárgyalásai, a Csoportszintű Érdekegyeztető Tanács (CsÉT) ülésén Lázár János hároméves bérfejlesztési ajánlatot tett a vállalatcsoport munkavállaló számára. Ennek első eleme a 2024-es évre vonatkozó, legalább havi 70 ezer forintos béremelés lenne.

A tulajdonosi-munkáltatói ajánlat szerint a bérek összességében legalább 25%-kal emelkednek a hároméves fejlesztési ciklus egésze alatt, amelynek mértékétől felfele természetesen el lehet térni az éves bértárgyalások során, lefelé azonban nem.

A szakszervezetek többsége időt kért, hogy az általuk képviselt munkavállalókkal közösen alakítsák ki álláspontjukat, szerezzenek mandátumot – a felek megállapodása szerint – még januárban folytatódó tárgyalásokra.

MÁV-VOLÁN-csoport CSÉT ülés - fotó: MÁV

MÁV-VOLÁN-csoport CSÉT ülés - fotó: MÁV

Budapest, 2024. január 16.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság