A győri fővonal hétfőtől érvényes menetrendje már elérhető az ELVIRÁ-ban és a MÁV appban

2023. szeptember 16. szombat, 16.39 / Utolsó módosítás: 2023. szeptember 26. kedd, 18.07

A Biatorbágy és Szárliget közötti vasúti pálya felújítása miatt hétfőtől jelentősen módosul a vonatok közlekedési rendje a Budapest–Tatabánya–Győr–Hegyeshalom vonalon. A vágányzár első ütemében, szeptember 18-tól október 26-ig érvényes menetrendek már elérhetők az ELVIRA menetrendi keresőben és a MÁV applikációban, az utasaink így már ennek segítségével tudják megtervezni a jövő heti utazásukat. Az utasaink számára tájékoztató weboldalt (www.mav.hu/egyesvonal) hoztunk létre, amely folyamatosan bővülő, frissülő tartalommal, térképpel segíti a felkészülést a vonatokkal, pótlóbuszokkal történő utazásra, átszállásokra. 

 • Elérhetővé tettük – néhány járat kivételével – a hétfőtől kezdődő pályafelújítás miatt módosított menetrendeket a MÁV applikációban és az ELVIRA menetrendi keresőben. Ez utóbbit a www.jegy.mav.hu webcímen lehet elérni.
 • Az S10-es, S12-es és InterCity vonatok esetében a menetrendi kereső jelzi a pótlóbuszra való átszállás, illetve a vonatra való visszaszállás állomását is, továbbá a buszokra kattintva meg lehet tudni, hogy mely köztes állomásokon, megállóhelyeken állnak meg.
 • Lehetőség szerint már hétvégén érdemes előre megtervezniük az utazásukat figyelembe véve a hosszabb eljutási időket, szükség esetén az átszállások idejét, illetve azt, hogy a vonatokon, a pótlóbuszokon és a térségi menetrend szerinti buszjáratokon is a megszokottnál többen utaznak majd.
 • Javasoljuk utasainknak, hogy az online utazástervezéshez még kizárólag a vasúttársaság fenti két menetrendi tervezőjét vegyék igénybe a hétvégén és a jövő hét elején.
 • A keresésnél az utasainknak a kiindulási és érkezési állomások beállításán kívül arra is figyelni kell, hogy az utazás napját (szeptember 18. és október 26. közötti dátum) is pontosan meg kell adni ahhoz, hogy a módosított menetrendnek alapján megfelelő vonatokat, pótlóbuszokat és átszállási helyeket jelezzen az ELVIRA vagy a MÁV app. Ha utasunk az utazás tervezett indulási vagy érkezési idejét is megadja, akkor szűkebb ajánlati listából könnyebben tud választani.
 • A szeptember 18-tól 28-ig érvényes menetrendi hirdetmény is elérhető már a felújítás weboldalán (www.mav.hu/egyesvonal), valamint a mavcsoport.hu honlapunk vágányzári hírek menüpontjában az 1-es vonali menetrendek között.
 • Az állomásokra, megállóhelyekre a hétvégén folyamatosan telepítjük az irányítótáblákat, hirdetményeket, térképeket, és hétfőtől információs munkatársak segítik a tájékozódást.
 • Fontos, hogy a győri fővonalon utazók ne megszokásból utazzanak, hanem mindenképpen tájékozódjanak előre már a hétvégén. Ebben nyújt segítséget a mav.hu/egyesvonal weboldal.

Az aloldal péntek óta többek között arról is tájékoztatást ad, hogy hétfőtől helyjegy váltása nélkül is igénybe vehetők a győri fővonalon közlekedő InterCity-k a teljes útvonalukon, a nemzetközi vonatok pedig a Keleti pályaudvar és Tatabánya között, ezenkívül az M4 metrón pedig elfogadják a győri vonalra érvényes vasúti jegyeket és bérleteket. Továbbá a vasútvonal mentén lévő térségekre, településekre lebontva a weboldalon bemutatjuk a főbb változásokat és az igénybe vehető vonatokat, pótlóbuszokat, valamint a menetrend szerinti Volánbusz-járatokat:

 • A személyszállító vonatokat érintő korlátozások miatt szeptember 18-án, hétfőtől a Keleti pályaudvar és Sopron, illetve Szombathely között közlekedő, valamint a Mura és Dráva InterCity-k helyjegy váltása nélkül is igénybe vehetők a teljes útvonalukon.
 • A nemzetközi vonatokat (Railjet xpress, EuroCity, EuroNight) hétfőtől pedig a Keleti pályaudvar és Tatabánya között lehet igénybe venni helyjegy váltása nélkül.
 • A vonatokról, illetve pótlóbuszokról Kelenföld vasútállomástól, valamint az odáig történő utazás megkönnyítése érdekében szeptember 18-tól az M4-es metró teljes vonalán elfogadják a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalra érvényes vasúti jegyeket és bérleteket (beleértve az ország- és a Pest vármegyebérleteket).
 • Ha az utazásáról lemondó utasunk a pályafelújítás és a korlátozások miatt a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalra érvényes, de fel nem használt menetjegye árának visszatérítését kéri, akkor részére a menetdíjat, felárat kezelési költség levonása nélkül visszatérjük a vasúti pénztáraknál. Online vásárolt menetjegy esetén a visszatérítést az ügyfélszolgálat végzi. (Email cím: informacio [KUKAC] mav-start.hu)
 • A weboldal részletes tájékoztatást ad például a Sopron, Szombathely, Győr, Tatabánya, Oroszlány, Bicske, Biatorbágy, Törökbálint felől vagy felé utazóknak, bemutatva, hogy mely vonatokat, pótlóbuszokat, illetve menetrend szerinti Volánbusz járatokat érdemes igénybe venni hétfőtől. Ezenkívül az Ausztria (Bécs, Salzburg, Graz) felé közlekedő, illetve felől érkező nemzetközi vonatokkal utazókat is hasznos ajánlásokkal, információkkal látja el.

Budapest, 2023. szeptember 16. 

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság