Gyermekvasút nyomában – 20 km” nappali teljesítménytúra

2022. március 13. vasárnap, 07.06

Budapest, 2022. március 13.A Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton március 15-én tartják a hagyományos „Gyermekvasút nyomában” 20 kilométeres nappali teljesítménytúrát. A tavasszal megnövekvő kirándulóforgalom miatt ettől a hétvégétől kezdve a vonatok már sűrűbben, 40-50 percenként indulnak a végállomásokról.

Külonleges kisvasúti szerelvény Széchenyihegy állomáson

Kedden rendezik a már hagyományos, „Gyermekvasút nyomában” 20 kilométeres nappali teljesítménytúrát. Az útvonal érinti a Gyermekvasút minden állomását, valamint a környék főbb látványosságait – a Normafa-lejtőt, a János-hegyi Erzsébet-kilátót, a Nagy-Hárs-hegyi Kaán Károly-kilátót és a hűvösvölgyi Nagyrétet. A túra szintideje hét óra. Nevezni a rajtnál lehet, kedd reggel 8 és 10 óra között Széchenyihegy állomáson. A nevezési díjakról, a javasolt felszerelésekről, az útvonal részletes leírásáról részletes információ a Gyermekvasút honlapján található.

A nem csak a természetjárók körében népszerű programot 1996. március 15-én rendezték meg először, a mostani már az ötvenharmadik teljesítménytúra lesz a kisvasút történetében. Minden évben március 15-én nappali, augusztus 19-én pedig éjszakai teljesítménytúrát tartanak.

A március 12-től érvényes menetrend szerint tavasszal a hétvégenként jellemző jelentős kirándulóforgalomra tekintettel több járat indul. Az előre meghirdetett hétvégi napokon nosztalgiavonatok is szállítják az utasokat, a közlekedési napokról szintén a Gyermekvasút honlapján lehet tájékozódni. 

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság