A festés elkezdődött! Kihirdette a MÁV az aluljáró festési pályázat nyerteseit

2017. október 30. hétfő, 12.55

Kihirdette a „Színezd újra! Alkotói Napok 2017” című falfestési pályázat nyerteseit a MÁV. A szeptember közepén kiírt felhívásra beérkezett pályaművek közül a vasúttársaság kiválasztotta azokat az alkotásokat, amelyek két fővárosi (Kőbánya felső, Hűvösvölgy) és két vidéki (Monor, Füzesabony) vasútállomás gyalogos aluljáróit színesítik.

 

A beérkezett pályaműveket az alapján értékelte a MÁV, hogy azok megítélése szerint alkalmasak-e az aluljárók hangulatának javítására és a felületek dekorálására. Az így kialakult rangsor szerint az alábbi csapatok alkotásai díszítik majd a falakat:

Kőbánya felső: A budapesti Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium Csillagászok csapatának „Csillagképek” című alkotása.

Kőbánya felső aluljáró látványterve - kattintásra nagyítható

Hűvösvölgy: Az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola Black Panther Girl Club elnevezésű csapatának „#HELLOHŰVÖSVÖLGY” című alkotása, valamint a Gyermekvasút IFI Képzőseinek „A Gyermekvasút Vonala” című utastájékoztató térképe.

A hűvösvölgyi aluljáró látványterve

Monor: A monori Csillagfürt Fejlesztő és Művészeti Alapítvány Csillagfürt elnevezésű csapatának „Átjáró a varázslat birodalmában” című alkotása.

A monori aluljáró látványterve - kattintásra nagyítható

Füzesabony: A Füzesabonyi Teleki Blanka Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Blanka festői elnevezésű csapatának „Díszítés népi motívumokkal” című alkotása.

A füzesabonyi aluljárófestés látványterve

A pályaművek felfestése már el is kezdődött. Elsőként az Újbudai Grosics Gyula Sportiskola csapata valósította meg elképzelését. Alkotásuk a Gyermekvasút hűvösvölgyi gyalogos aluljáróját varázsolta színessé, hangulatossá.  Az aluljárók festése az őszi szünetben folytatódik.

A hűvösvölgyi festés eredménye Festés a hűvösvölgyi aluljáróban

A MÁV gratulál a nyerteseknek és bíztatja azokat a pályázókat, akik most nem kaptak lehetőséget, hogy alkossanak és figyeljék a vasúttársaság pályázatait.

A vasúttársaság azt reméli, hogy a tanulók alkotásaival borított falak mosolyt csalnak az arra közlekedők arcára, és bízik abban, hogy a gyermekek falfestményeit mindenki tiszteletben tartja.

Budapest, 2017. október 30.

MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG