Félsorompóval bővült a Tapolca közelében lévő kisapáti vasúti átjáró

2023. december 15. péntek, 14.11 / Utolsó módosítás: 2023. december 15. péntek, 14.27
Vasúti átjáró félcsapórúddal kiegészítve

Tapolca, 2023. december 15. A MÁV saját forrásból félcsapórúddal egészítette ki a fénysorompót a 7345-ös számú úton Tapolca és Kisapáti között elhelyezkedő vasúti átjáróban. A balesetek számának csökkenéséhez a közlekedési morál javulása elengedhetetlen – idén már több mint 800 sorompó csapórúdját törték le az autósok.

Félsorompóval egészítették ki a Tapolca közelében lévő kisapáti vasúti átjárót. A sorompó telepítést és az egyéb munkálatokat a vasúttársaság több mint 60 millió forint értékben saját beruházásban végezte. Az átjáróba a félsorompókon felül a közlekedési irány szerinti bal oldalon is LED optikával szerelt fényjelzőket telepítettek, és a veszélyt jelző KRESZ táblákat is megismételték a bal oldalon.

Fontos kiemelni, hogy a balesetek számának csökkenéséhez elengedhetetlen a közlekedési morál javulása. Évente átlagosan 800 sorompó csapórúdját törik le az autósok, az idei esetek száma már meghaladta az átlagos értéket. Az elmúlt 15 évben nem történt a vasút hibájából halálos kimenetelű baleset vasúti átjáróban, azokat minden esetben a figyelmetlenség vagy a KRESZ-szabályok megszegése okozta. A MÁV hálózatán a vasúti átjárók védelme, azok biztosítási módja kivétel nélkül minden esetben megfelel a hatóságilag előírt biztonsági szintnek.

Vasúti átjáró félcsapórúddal kiegészítve

A MÁV az országos vasútbiztonsági kampány 2022. áprilisi kezdete óta működteti a www.mav.hu/erjhaza oldalt.  Az oldalon elrettentő baleseti helyszíni fotókat, magyarázó- és alap vasútbiztonsági információkat, és a témában készült saját videókat mutatnak meg.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság