Díjmentes utazás a 36. Országos Tudományos Diákköri Konferenciára

2023. április 3. hétfő, 17.13

Budapest, 2023. április 3. - A MÁV-START és a GYSEV Zrt. április 3-tól 27-ig a 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencia rendezvénysorozatra utazók részére díjmentes utazást biztosít bármely állomásról a kedvezmény igénybevételéhez kiadott igazoláson feltüntetett település vasútállomására, valamint a rendezvény helyszínéről történő visszautazáshoz. A Budapesten megrendezett konferenciára utazók a díjmentes utazási kedvezményt Budapest-Keleti, Budapest-Nyugati, Budapest-Déli, Budapest Kelenföld, Kőbánya–Kispest állomásokról, illetve oda vehetik igénybe.

A kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, 2. kocsiosztályon vehető igénybe. 1. kocsiosztály igénybevétele esetén a teljes árú kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni. Feláras vonat igénybevétele esetén az adott vonatra érvényes feláras jegyet meg kell váltani. Az igazolással az odautazást leghamarabb az igazoláson feltüntetett rendezvény nyitónapját megelőző napon lehet megkezdeni, míg a visszautazást legkésőbb az adott konferencia zárónapját követő nap éjfélig be kell fejezni. 

Az utazási kedvezményre csak az igazoláson feltüntetett személy jogosult személyazonosság igazolására alkalmas okmány felmutatásával. Külön díjmentes menetjegyet nem kell váltani. Jegyellenőrzéskor az érvényes igazolás bemutatásának elmulasztása, vagy az igazoláson szereplő okmánytól eltérő okmány felmutatása esetén az utas részére a jegyvizsgáló teljes árú egyúti jegyet, vagy az utast megillető egyéb kedvezményes egyúti jegyet állít ki és pótdíjat is felszámít.

Tíz főt meghaladó csoportos utazás esetén a csoportos helyjegyek megváltásához a „Bejelentés csoportos utazáshoz” nyomtatvány helyjegy igényekre vonatkozó adatainak kitöltése szükséges.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság