Aranyvölgyben új megállóhely, Klotildligeten felújított épület fogadja az utasokat

2015. október 30. péntek, 08.37 / Utolsó módosítás: 2015. november 20. péntek, 13.20
Tovább épül-szépül az esztergomi vasútvonal

Hétvégétől két változást is tapasztalhatnak a Budapest–Esztergom vonalon utazók: november 1-jétől már a budapesti Bécsi út közelében található Aranyvölgyben is megáll a vonatok többsége. A MÁV felújította a piliscsabai Klotildliget állomás váróját és homlokzatát is. Itt hamarosan jegypénztár nyílik.

November 1-jétől a budapesti Bécsi út közelében található Aranyvölgy megállóhelyen is megállnak az esztergomi vonalon közlekedő S72-es személyvonatok. Az új megállót a Budapest–Esztergom vasútvonal felújításának keretében építette a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt., de a kapcsolódó építkezések miatt eddig nem volt lehetőség a megállóhely használatára.  Az Óbuda és Üröm állomás közötti Aranyvölgyből naponta 21 pár vonattal juthatnak el az utasok Újpestre és a Nyugati pályaudvarra, vagy Piliscsabán keresztül Esztergomba. A megállóhely környezete még munkaterület, ezért a vasúttársaság arra kéri utasait, hogy fokozottan figyeljenek a közlekedésre.

A megállóhely a belvárossal gyors összeköttetést teremt a Bécsi út külső szakaszán és az Aranyvölgyben lakók számára egyaránt.  A korszerű motorvonatokkal Aranyvölgyből pár perc alatt elérhető – Aquincum megállóhelynél – a H5-ös HÉV Szentendre és a Batthyány tér felé, valamint Újpesten az M3-as metró. A belvárosba is gyorsan be lehet jutni, mert a vonat menetrend szerint mindössze 25 perc alatt gördül be a Nyugati pályaudvarra. Aranyvölgyből a városon belüli utazáshoz a menetjegyet jelenleg a vonaton, a jegyvizsgálótól kell megvásárolni, és használható az utazáshoz a Budapest-bérlet is. A megállóhelyre hamarosan új jegykiadó automatát is telepítenek.    

Budapest felé az első vonat 4 óra 32 perckor indul a megállóból, ezt követően 5:15-kor, 6:03-kor, 6:52-kor, 7:08-kor és 7:51-kor, majd 8:15-tól 23:15-ig óránként szállhatunk fel egy-egy Nyugati pályaudvarra tartó járatra. Aranyvölgytől Esztergomig pár perccel több mint egy óra a menetidő. A részletes vonatközlekedésről a MÁV-csoport honlapján, a menetrendi keresőben tájékozódhatnak az utazók.

A piliscsabai Klotildliget megállóhely állomásépületének tatarozását október végére fejezte be a MÁV, saját forrásból. Kifestette a váróhelyiséget és a peronra néző homlokzatot. A megállóhelyi épület teljes felújítását a NIF Zrt. európai  uniós forrásból fogja elvégezni az esztergomi vonal villamosításával egy időben, várhatóan 2017 őszéig. Ugyanekkor újítják fel Esztergom, Esztergom-Kertváros, Leányvár és Dorog állomásokat is, a 2-es vonalat érintő kiegészítő beruházás keretében. Klotildligeten a MÁV-START hamarosan partneri jegypénztárt nyit, ezzel a kényelmes és komfortos utazás feltételeit szeretné tovább javítani utasai számára a vasúttársaság. A várótermet is a jegypénztár megnyitásától vehetik igénybe az utasok.

A jegyvásárlási lehetőségek bővítése és a sorban állás csökkentése érdekében a MÁV-START elővárosi jegykiadó automatákat telepített a napi 10 ezer utast kiszolgáló Budapest–Esztergom vonal számos állomásán és megállóhelyén, ezek a következők: Angyalföld, Aquincum, Szélhegy, Szabadságliget, Magdolnavölgy, Pilisjászfalu, Piliscsév, Esztergom-Kertváros. További jegyautomaták telepítését is tervezik, többek között a vasárnap megnyíló Aranyvölgy megállóhelyen is.

Budapest, 2015. október 30.

MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG