Április 1-jén, húsvéthétfőn nagyszabású szezonnyitó a Vasúttörténeti Parkban

2024. március 30. szombat, 11.36
Fotó: Vasúttörténeti Park

A Vasúttörténeti Park idén is húsvéti családi programmal nyitja meg a 2024-es szezont. A már hagyományként megszervezett eseményre április 1-jén, húsvéthétfőn kerül sor, és a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is számos színes programmal várják a családokat.

A Vasúttörténeti Park által szervezett események népszerűsége a családi programok hazai rangsorában évek óra töretlen. A tematikus húsvéti eseményekkel minden évben a tavasz érkezését is köszönthetjük, idén április 1-jén tartják meg a ’Szezonnyitó Húsvéthétfő a Vasúttörténeti Parkban’ elnevezésű programot. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Park korábbi, rövidített nyitvatartása után március 28-tól ismét teljes időben várják a vendégeket.

Fotó: Vasúttörténeti ParkHúsvéthétfőn 10 órától 18 óráig biztosít ünnepi szórakozási lehetőségeket a Park a látogatóknak színes programokkal és előadásokkal. Őket 11 órától a Vaga Banda Tavaszköszöntő műsora szórakoztatja, a magyar népszokások interaktív, élőzenés előadás keretében is megjelennek a Vaga Banda gólyalábasok jóvoltából, akik többek között tojászsonglőrrel, látványos jelmezekkel, locsolóversekkel és tavaszköszöntő dalokkal érkeznek az eseményre. 13 órától a Portéka Színpad „Vau és Miau” húsvéti bábelőadása látható, majd 15 órától a Libavonat zenekar hangulatos koncertje adja a talpalávalót.

A Park legnépszerűbb állandó programjai közül is válogathatnak a látogatók: a kerti vasút, a fordítókorong, a kézihajtány és a gőzmozdony húsvéthétfőn is gondoskodnak a felhőtlen szórakozásról. Két izgalmas állomás között juthat idő arcfestésre vagy húsvéti csibe, illetve nyuszi alkotására a kézműves saroknál, de az állatsimogató kedves kis jószágait sem érdemes kihagyni. A főszereplő nyuszin kívül itt többek között kisbárány, szamár és póni várj a barátságos látogatókat. A kézműves programok és arcfestés mellett a szervezők Húsvéti Nyuszikereső játékkal is várják a gyerekeket: aki az összes eldugott tapsifüles rejtekhelyét felleli és begyűjti az összes pecsétet, az garantált ajándékban részesül.

„Az év egyik legjobban várt eseménye a szezonnyitó rendezvényünk, hiszen ezzel veszi kezdetét az idei évad. Bízunk benne, hogy ez alkalommal is hozzájárulhatunk a tavaszváró hangulathoz, és mindezt ünnepi és élményteli szórakozással biztosíthatjuk a családok számára.” – mondta Schvéd Norbert, a Vasúttörténeti Park vezetője.

További információ: http://www.vasuttortenetipark.hu/ ,

 

A Szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!