Integrált Irányítási Rendszer

tuv_9001_50001A hazai, valamint nemzetközi vasúti közlekedésben betöltött szerepéből, vasútszakmai hagyományaiból adódóan a MÁV Zrt. küldetése és célja, hogy, a piac kihívásainak megfelelő, hatékony, versenyképes, környezettudatos, biztonságos, európai színvonalú magyar nemzeti vasúti pályahálózatot működtetessen. Társaságunk elkötelezett a hatékony üzemeltetés és a folyamatos fejlesztés iránt annak érdekében, hogy a megrendelőink elvárásainak, az európai uniós valamint a nemzeti közlekedéspolitikai célkitűzéseknek megfelelő, színvonalas és megbízható pályavasúti szolgáltatásokat nyújtson. Társadalmi és gazdasági kapcsolatainkban a vasúti közlekedés biztonságos fenntartása és a minőségközpontú szolgáltatói magatartás alapvető követelmény. Elkötelezettek vagyunk a hálózat-hozzáféréssel rendelkező ügyfeleink részére biztosított szolgáltatásaink elvárásoknak megfelelő teljesítéséért. Társaságunk a fentiek érdekében több irányítási rendszert működtet, törekedve azok folyamatos fejlesztésére.

A MÁV Zrt. jelenleg a következő irányítási rendszereket működteti:

Antikorrupciós irányítási rendszer (AKIR):

- ISO 37001 szerint kiépített antikorrupciós irányítási rendszer a MÁV Zrt. beszerzési, közbeszerzési, gazdasági és döntési folyamataira, tevékenységére. 

Minőségirányítási rendszer (MIR):

- ISO 9001 szerint kiépített minőségirányítási rendszer a MÁV Zrt. teljes működésére.

- ISO 9001 szerint kiépített minőségirányítási rendszer a MÁV Zrt. beruházási és beruházás-lebonyolítási tevékenységeire.

Energiairányítási rendszer (EIR):

– ISO 50001 szerint kiépített energiairányítási rendszer a MÁV Zrt. teljes működésére.

Vasúti biztonságirányítási rendszer (BIR):

– 49/2004 EG biztonsági direktíva alapján kiépített vasúti biztonságirányítási rendszer a MÁV Zrt. teljes működésére.

Tehervagon-karbantartás irányítási rendszer (ECM):

– 445/2011 EG rendelet alapján kiépített tehervagon-karbantartás irányítási rendszer a MÁV Zrt. saját üzemeltetésében lévő, tehervagonnak minősülő vontatott járműveinek karbantartására.