Duális képzés

siker_munkahely_orom_fiatalok

A MÁV-csoport a Dunaújvárosi Egyetemmel együttműködve csatlakozott a felsőoktatási duális képzéshez az alábbi szakokon:

 

 • műszaki menedzser BSc

 • gépészmérnök BSc

 • mérnök informatikus BSc

 

A duális képzés a felsőoktatás és a vállalatok igényeinek összehangolása és szoros együttműködése alapján megvalósuló újszerű, gyakorlatorientált képzési forma. A duális képzés előnye a hagyományos képzési formákkal szemben, hogy vállalatoknál töltött gyakorlati idő alatt megtanulhatod, hogy az elsajátított elméleti tudást hogyan lehet alkalmazni valós munkavégzés során. A hosszabb gyakorlati idő lehetővé teszi vállalat specifikus ismeretek elsajátítását, több kapcsolódó munkaterület megismerését.

Milyen előnyöket nyújt számodra a duális képzés?

 • szakmai gyakorlatot szerezhetsz valós munkakörülmények között,
 • vállalat specifikus ismereteket tanulhatsz és a technológiákat a gyakorlatban láthatod,
 • a megszerzett tudást a gyakorlatban is kipróbálhatod,
 • készségfejlesztő programokon vehetsz részt,
 • a képzés ideje alatt rendszeres juttatásban részesülsz.A MÁV Zrt-hez gépészmérnök szakra jelentkezők megismerhetik a MÁV Zrt. területi igazgatóságai pályalétesítményi területén kisgépek és berendezések karbantartásával kapcsolatos feladatok ellátását, szervezését, koordinálását.

A MÁV Zrt-hez műszaki menedzser szakra jelentkezők megismerhetik a MÁV Zrt. területi igazgatóságai forgalmi tevékenységének lebonyolításához kapcsolódó feladatokat, a kapcsolódásokat más szakmai területekhez. Megismerheted továbbá a forgalmi technológiák kialakításának folyamatát, azok harmonizációját más szakterületek és vállalkozó vasúti társaságok technológiáival.

A MÁV-START Zrt-hez gépészmérnök szakra jelentkezők megismerhetik a járműbiztosítási igazgatóságok munkáját, a vontató és vontatott járművek karbantartási feladatait, a munkafolyamatok szervezését, ellenőrzését, irányítását.

A MÁV-START Zrt-hez műszaki menedzser  szakra jelentkezők megismerhetik a vasúti járművek fejlesztésével összefüggő tennivalókat, részt vehetnek tervezési feladatok előkészítésében, dokumentálásában.

A MÁV Szolgáltató Központ Zrt-hez mérnök-informatikus szakra jelentkezők megismerhetik a MÁV-csoportban alkalmazott és működtetett informatikai technológiákat, az alkalmazott ügyviteli és technológiai informatikai rendszereket, az informatikai rendszerek fejlesztésével, működtetésével kapcsolatos feladatokat. A MÁV Szolgáltató Központ Zrt. IT üzletágában változatos szakterületeket megismerve betekintést nyerhetnek, alapvető ismereteket szerezhetnek a rendszerüzemeltetési tevékenységek, szoftver architektúra tervezési feladatok, rendszer integrációs tervezési, fejlesztési feladatok, az üzleti elemzés, szakértői közreműködés, döntés-előkészítés tevékenységek ellátásában.

 

Duális képzésre történő jelentkezés

Az oldal alján található jelentkezési lap kitöltésével (nev_jelentkezesi_lap_szak  néven elmentve)önéletrajz, az érettségi bizonyítvány, ennek hiányában utolsó 3 félév tanulmányi eredményei másolatának (nev_bizonyitvany néven elmentve), valamint a felsőoktatási jelentkezést hitelesítő adatlap másolatának (nev_jelentkezést_hitelesítő_adatlap néven elmentve) megküldésével a dualis [KUKAC] mavcsoport.hu email-címre.

A kiválasztás során vizsgált szempontok:

Tanulmányi eredmények, motiváció, fejlődőképesség, gondolkodásmód, együttműködés, aktivitás, kommunikáció, egészségügyi alkalmasság.

A kiválasztás módszere

A kiválasztás során többkörös eljárást alkalmazunk

 • első lépés az előszűrés: a jelentkezési lapon szereplő adatok (személyes adatok, motivációs kérdések, területi preferenciák (melyik város vonzáskörzetében szeretnél szakmai gyakorlaton lenni), tanulmányi eredmények (érettségi, utolsó 3 félév eredményei) alapján kiválasztjuk azokat a jelentkezőket, akikkel személyesen is szeretnénk találkozni
 • a következő fordulóban a jelöltek AC-n (Assessment Center) vesznek részt, melynek keretében tesztírásra, helyzetgyakorlatokra, valamint interjúra kerül sor
 • a legalkalmasabb jelöltek foglalkozás-egészségügyi vizsgálaton vesznek részt

   

A duális képzésben azok a hallgatók vehetnek részt, akiket a MÁV-csoport vállalatai kiválasztottak, felvételt nyertek a Dunaújvárosi Egyetemre a felvételi eljárás során és beiratkoztak a Dunaújvárosi Egyetemre.

Mindkét feltételnek egyszerre meg kell felelned!

Kérdés esetén fordulj a dualis [KUKAC] mavcsoport.hu email-címre.

 

Letölthető dokumentumokMéretDátum
Fájl jelentkezesi_lap.docx23.1 KB2016.01.04.