Duális képzés

dualiskepzesA MÁV az alábbi egyetemekkel közösen hirdet duális képzési lehetőséget:

Dunaújvárosi Egyetem  

 • gazdaságinformatikus alapképzési (BSc) szak
 • gazdálkodási és menedzsment alapképzési (BSc) szak
 • gépészmérnöki alapképzési (BSc) szak
 • mérnökinformatikus alapképzési (BSc) szak

Széchenyi István Egyetem  

 • építőmérnöki alapképzési (BSc) szak
 • közlekedésmérnöki alapképzési (BSc) szak
 • villamosmérnöki alapképzési (BSc) szak

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

 • villamosmérnöki mesterképzési (MSc) szak

Miért válaszd a duális képzést és a MÁV-ot?

 • a képzés teljes ideje alatt havi juttatásban részesülsz, amely hozzájárul anyagi függetlenségedhez
 • az egyetemi és a vállalati időszakok előre megtervezettek, ezáltal kiszámítható időbeosztásod lesz
 • tapasztalt vállalati mentor segíti a szakmai munkádat
 • amit az elméletben megtanulsz, abban itt tapasztalati tudásra tehetsz szert
 • érdekes és kihívást jelentő projektekben vehetsz részt
 • rendszeresen visszajelzést kapsz a teljesítményedről
 • megismerheted az egyik legnagyobb hazai nagyvállalat működését
 • diplomád megszerzését követően csatlakozhatsz a MÁV Pályakezdő Diplomás Programjához

A duális képzésben részt vevő hallgatók a szakmai gyakorlati időszak alatt megismerkednek a vállalat munkafolyamataival, megfelelő gyakorlati tudást szereznek szakterületükön, a képzést követően pedig munkavállalóként csatlakozhatnak a szakmai gyakorlati helyet biztosító vállalathoz.

Hogyan tudsz jelentkezni a duális képzéseinkre?

Az e-felvételi rendszerben jelentkezned kell az érintett egyetem duális képzésben induló szakára, majd ahhoz a vállalathoz is be kell nyújtanod a pályázatodat, amelyiknél duális hallgató szeretnél lenni. 

A vállalati jelentkezésed beadását követően egy többkörös kiválasztási folyamat részese leszel, melynek részét képezi egy interjú és orvosi alkalmassági vizsgálat is.

Csatlakozz hozzánk és vegyél részt te is a vasút fejlesztésében és korszerűsítésében!

 

Ismerd meg a MÁV Zrt. felsőfokú duális képzési programjának keretében választható szakokat
Építőmérnöki alapszak (BSc) - Széchenyi István Egyetem
Közlekedésmérnöki alapszak (BSc) - Széchenyi István Egyetem
Mérnökinformatikus alapszak (BSc) – Dunaújvárosi Egyetem
Villamosmérnöki alapszak (BSc) - Széchenyi István Egyetem
Villamosmérnöki mesterszak (MSc) – Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

A MÁV Zrt. Távközlési Erősáramú Biztosítóberendezési Igazgatóság, Infokommunikációs és technológiai rendszerek főigazgatóság, Erősáramú osztályán a duális hallgató a nagyvasúti villamos vontatási rendszer elméleti és gyakorlati üzemeltetésének alapjaival, valamint az ezeket érintő beruházási, anyagellátási, mérési, diagnosztikai feladatokkal fog megismerkedni.
Duális szakmai gyakorlat helye: Budapest

A MÁV Zrt. Távközlési erősáramú biztosítóberendezési igazgatóság, Energiaellátási főnökségen a duális hallgató megismerkedhet a térvilágítási, váltófűtési illetve energiaellátási szakterület üzemeltetés, karbantartás, hibaelhárítási feladataival. Betekintést nyerhet továbbá a vállalatirányítási szoftverek és egyéb működést támogató térinformatikai rendszerek működésébe. Megismerheti a váltófűtő távfelügyeleti rendszer és a térvilágítási távfelügyeleti rendszert, illetve közreműködhet a jövő technológiájának számító vonat által vezérelt térvilágítási berendezések bevezetésében.
Duális szakmai gyakorlat helye: Budapest

Felmerülő kérdéseidet a dualis [KUKAC] mav.hu e-mail címen várjuk.

Ismerd meg a MÁV-START Zrt. felsőfokú duális képzési programjának keretében választható szakot
Gépészmérnöki alapszak (BSc) – Dunaújvárosi Egyetem

A MÁV-START Zrt. mint személyszállító leányvállalat naponta közel 3000 vonatot közlekedtet, éves utasszáma megközelíti a 142 millió főt. A MÁV-START Zrt. ezen kívül jelentős vontatási szolgáltatást is biztosít a piacon, továbbá vasúti járművek karbantartásával és javításával is foglalkozik.

Ha szeretnél csatlakozni és friss diplomásként gyakorlati tapasztalattal is rendelkezni, akkor a duális képzés kiváló lehetőség számodra. E képzési forma során egyetemi tanulmányaid mellett a vállalati partnernél tapasztalatot is szerezhetsz.

A MÁV-START Zrt.-hez gépészmérnöki szakra jelentkezők megismerhetik a járműbiztosítási igazgatóságok (elsősorban Szeged) munkáját, a vontató és vontatott járművek karbantartási feladatait, a munkafolyamatok szervezését, ellenőrzését, irányítását. A gyakorlat alatt alapvető ismereteket szerezhetnek egy nagyvállalat működéséről, az emberi munka megkönnyítéséről, a gépek és gépészeti berendezések üzemeltetéséről és fenntartásáról.

Felmerülő kérdéseidet a dualis [KUKAC] mav-start.hu e-mail címen várjuk.

Ismerd meg a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. felsőfokú duális képzési programjának keretében választható szakot
Mérnökinformatikus alapszak (BSc) – Dunaújvárosi Egyetem

Azoknak a hallgatóknak, akik a MÁV Szolgáltató Központ Zrt.-hez jelentkeztek duális képzésre mérnökinformatikus szakon, lehetőségük nyílik betekintést nyerni az IT szektorban több mint 25 éves tapasztalattal rendelkező Információs és technológiai szolgáltatások üzletágunk mindennapi feladataiba.

Kollégáink 12 nagy megrendelőnket szolgálják ki a végponti eszközök üzemeltetésétől, az adatközponti szolgáltatásokon keresztül az alkalmazásfejlesztésig és a vállalatirányítási rendszerekig. Országos a lefedettségünk, 7/24 órás központi ügyfélszolgálatunk biztosítja megrendelőink számára a mindig megfelelő informatikai szolgáltatást.

A duális képzésben résztvevők megismerkednek a MÁV-Volán-csoportban alkalmazott és működtetett informatikai technológiákkal, az ügyviteli rendszerekkel, az azok fejlesztésével, működtetésével kapcsolatos feladatokkal. A gyakorlat alatt Te is alapvető ismereteket szerezhetsz a rendszer-, infrastruktúra-, hálózatüzemeltetési tevékenységek, szoftverfejlesztési és rendszertervezési feladatok, az üzleti elemzés, szakértői közreműködés, és döntés-előkészítés tevékenységek ellátásában nagyvállalati keretek között.

Felmerülő kérdéseidet a dualis [KUKAC] mav-szk.hu e-mail címen várjuk.

Ismerd meg a MÁV FKG Kft. felsőfokú duális képzési programjának keretében választható szakokat
Gépészmérnök alapszak (BSc) – Dunaújvárosi Egyetem

A MÁV FKG Kft. Műszaki Igazgatóság Gépészeti főmérnökségén a duális képzésben résztvevő hallgató megismerkednek a gépészmérnöki általános alapismeretek mellett, a MÁV Csoport leányvállalatainál használt pálya, illetve felsővezeték javító-építő munkagépek karbantartásával, javításával, alkatrészgyártásával.

Az értékteremtő folyamat elemeivel, (jármű alkatrész tervezés, gyártás tervezése, gyártás irányítás, szerelés, tervszerű karbantartás) azok ütemezésével.

Használható tudást, tapasztalatot szerezhet a műhelyi munka operatív irányításában, kivonuló szervízcsapatok munka szervezésében, az Integrált vállalatirányítási rendszerek kihívásait teljesítő mérnöki munkavégzésben. Az itt megszerezhető általános és szerteágazó gépészmérnöki ismereteket, speciális területre - vasúti munkagépekre – vonatkozó tudással is kiegészíthetik.

Duálisképzés helye: Jászkisér

Gazdálkodási és menedzsment (BSc) – Dunaújvárosi Egyetem

A MÁV FKG Felépítménykarbantartó és Gépjavító Kft alapvető célja a MÁV Zrt. kezelésében lévő magyarországi vasúti pálya tervezhető karbantartási és felújítási, egyedi felújítási munkáinak végrehajtása, illetve az ehhez kapcsolódó vasútépítő, vágány és kitérő szabályozó nagygépek üzemeltetése. Ezen túlmenően a vasúti pályához kapcsolódó járművek, gépek karbantartása, felújítása és gyártása is nagy jelentőséggel bír. Jelszava: Felelősséggel a jövő vasútjáért!

A MÁV FKG Kft-nél eltöltött szakmai gyakorlati időszak lehetőséget nyújt arra, hogy a tanrendnek megfelelő elméleti tudását átültetve valós környezetbe megtanulja megismerni és elhelyezni a Társaságot a külső piacon, megtapasztalja a vállalat működését és belső társszervezetek együttműködését, azok irányítását. A folyamatelvű működés közben megismerheti a pályavasúti-, híd-, magasépítési-, gépészeti, gyártási, gépüzemeltetési szakmacsoportokhoz kapcsolódó adminisztratív feladatokat, szervezetek közötti együttműködést és folyamatok irányítását, betekintést nyerhet a műszaki (építési és termelési) tevékenység eredményeinek értékelésében és elemzésében, részt vehet a mindennapi munkában.

Gazdaságinformatikus (BSc) – Dunaújvárosi Egyetem

A MÁV FKG Kft. Magyarország jelentősebb vasúti pálya csomópontjaiban található divízió központjainak irányításával karbantartási és felújítási, illetve egyedi felújítási vasúti pálya- és hídmunkák végrehajtása történik, valamint a Magasépítési Iroda égisze alatt a MÁV Zrt. tulajdonában lévő épületek felújítása, karbantartása, valamint B+R kerékpártárolók telepítése is. A jászkiséri székhelyen a vasútépítő, vágány és kitérő szabályozó nagygépek és közúti járművek üzemeltetése, a gépészeti tevékenység keretében pályavasúti nagygépek, kisgépek és járművek karbantartása, felújítása, korszerűsítése, átépítése, tervezése és gyártása valósul meg. Gépészeti egységeink képesek a MÁV-Volán-csoport kiszolgálásán túl külső piaci megrendeléseket is teljesíteni fémipari megmunkálás, gyártás tekintetében.

A MÁV FKG Kft-nél eltöltött szakmai gyakorlati időszak lehetőséget nyújt arra, hogy a tanrendnek megfelelő elméleti tudását átültetve a mindennapos valós környezetbe lássa, feltárja a valós üzleti folyamatokban rejlő problémákat, megértse azt, kimutassa és felszámolására megoldási javaslatokat terjesszen elő. A gyakorlat segít benne, hogy képessé váljon az értékteremtő folyamatokat támogató informatikai megoldásokat menedzselje, az informatikai rendszerek és információtechnológia korszerű lehetőségeit kihasználva növelje a szervezetek tudásbázisát és üzleti intelligenciáját, az informatikai lehetőségek segítségével a folyamatok és technológiák együttműködésének modellezésére, a folyamatok szabályozására és tervezésére, a problémák feltárására, definiálására, az alkalmazások fejlesztésére való javaslattételre, működtetésére és az elvárt minőség felügyeltére.

Felmerülő kérdéseidet a dualis [KUKAC] fkg.hu e-mail címen várjuk.