A váci vonalon helyreáll a menetrendszerű vonatközlekedés

2016. december 2. péntek, 05.32 / Utolsó módosítás: 2016. december 2. péntek, 14.16
A veresegyházin már menetrend szerint mennek a vonatok
Frissítés 14 órakor: A Budapest-Vác-Szob vonalon helyreállították a korábban megrongálódott felsővezetéket Dunakeszi és Göd, illetve Nagymaros és Szob között. A menetrendszerű vonatközlekedés folyamatosan áll helyre.   
Frissítés 9:15-kor: A Rákospalota-Újpest-Veresegyház-Vácrátót vonalon helyreállt a menetrendszerű vonatközlekedés. A Budapest-Vác-Szob vonalon, Nagymaros és Szob között immár mindkét vágányon járnak a vonatok, a Göd és Dunakeszi szakaszon még tart a leszakadt vezeték helyreállítása. A Dunakanyar vasútvonalán jelentős késések vannak még.

Frissítés: A Rákospalota-Újpest-Veresegyház-Vácrátót vonalon ideiglenesen megoldották az áramellátást, megindult az elővárosi vonatközlekedés. A reggeli kényszerű vonatvárakozások miatt azonban a reggeli, délelőtti órákban késésekkel számoljanak az arra utazók.

A viharos erejű szél, máshol is gondot okoz a vasúti közlekedésben. Hat óra előtt a Budapest–Vác-Szob vonalon, Göd és Dunakeszi között az egyik vágányon leszakadt a felsővezeték. A vonatok ezen a szakaszon csak az egyik vágányon közlekedhetnek, amely jelentősen hosszabb menetidőt okoz. Nagymaros és Szob között is csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok, fakidőlés miatt.  


Előzmény: A viharos erejű szél miatt pénteken a korareggeli óráktól kezdve nincs vonalfeszültség a vasúti felsővezeték rendszerben a Rákospalota-Újpest–Veresegyház–Vácrátót vonalszakaszon. Akadozik a vonatközlekedés.

Jelentős késések várhatók a veresegyházi elővárosi vonalon, a reggeli forgalomban. A vonatok egyelőre nem közlekedhetnek a műszaki, áramellátási hiba miatt. Az ELMŰ tájékoztatása szerint kiterjedt üzemzavar okozza a hibát. A MÁV-START a nagyobb késések elkerülése érdekében vonatpótló autóbuszokat rendelt a helyszínre. 

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság – MÁVINFORM