A székesfehérvári vonalon éjszakáig helyreállhat a menetrend

2020. augusztus 9. vasárnap, 16.57 / Utolsó módosítás: 2020. augusztus 9. vasárnap, 18.14

Frissítés:

18 órakor befejeződött a helyszínelés, így ismét mindkét vágányon haladhatnak a vonatok. A késések fokozatosan csökkennek, éjszaka állhat helyre a normál menetrend.

 

Frissítés:

A késések és torlódások enyhítése érdekében a Székesfehérvár és Déli közötti, eredetileg 16:48-as indulási idejű Z30-as jelű (4533-as számú) vonat a Déli pályaudvar helyett csak Kelenföld állomásig közlekedik.

Ellenkező irányban a 18:10-as indulási idejű Z30-as (4518-as számú) vonat nem a Déliből, hanem Kelenföldről indul, várhatóan késéssel.

Előzmény:

Székesfehérvár és Ódinnyés közötti átjáróban egy gépjármű ütközött a Ljubljanából Budapestre tartó Citadella nemzetközi InterCity-vel. A balesetkor a fénysorompó tiltó jelzést adott, jól működött. Személyi sérülés nem történt. A helyszínelés végéig - várhatóan 18-19 óráig - csak egy vágányon haladhatnak a vonatok, emiatt 20-30 perccel nő a menetidő a Budapest-Székesfehérvár szakaszon, amelyen az Észak- és Dél-Balaton, valamint a Székesfehérvár-Veszprém-Zalaegerszeg, illetve Szombathely vonal járatai közlekednek a főváros irányába, irányából.

A baleset okozta közlekedési helyzet miatt utasai elnézését és türelmét kéri a vasúttársaság.

MÁVINFORM