Rákosrendezőnél újraindult a vonatközlekedés

2021. április 7. szerda, 18.27 / Utolsó módosítás: 2021. április 7. szerda, 21.17
Frissítés: Rákosrendező és Rákospalota-Újpest között az egyik vágányon, továbbá Rákosrendező és Angyalföld között újraindult a vonatközlekedés. Az Esztergomból a Nyugati pályaudvarra 20:05-kor elindult G72-es vonat már a Nyugati pályaudvarig közlekedik.

Már a Nyugati pályaudvarról indulnak az alábbi vonatok:

  • Esztergom felé: 21:21-kor 2078 (Z72)
  • Vác-Szob felé: 20:25-kor 2358 (G70) – 45 perces késéssel
  • Veresegyház felé: 21:00-kor 2558 (S71) – 5 perces késéssel

A vasúti jegyeket és bérleteket 22 óráig elfogadják a 14-es villamoson a Lehel tér és Rákospalota-Újpest vasútállomás között, valamint az M3-as metrón a Lehel tér és Újpest-központ, az M3-as metrópótlón Nyugati pályaudvar és Lehel tér között.

A Budapest–Vác–Szob, a Budapest–Veresegyház–Vác és a Budapest–Esztergom vonalon fokozatosan áll helyre a vonatforgalom. A menetrend várhatóan csütörtök hajnalra állhat helyre. 
Frissítés: A Rákosrendezőnél lévő korlátozás miatt az esztergomi, a szobi és a veresegyházi vonalon késésekre, vonatkimaradásokra kell számítani, az esti órákban jelentősen hosszabb az eljutási idő.

Az esztergomi vonalon 5-15 perces késésekre kell számítani, a vonatok a Nyugati pályaudvar helyett Angyalföld állomásra érkeznek és onnan indulnak vissza. Az Esztergomból 19:35-kor induló Z72-es vonat (2041) nem közlekedik.

A szobi és a veresegyházi vonalon 30-50 perces késésekre kell számítani, a vonatok a Nyugati pályaudvar helyett Rákospalota-Újpest állomásra érkeznek és onnan indulnak vissza.

Nem közlekedik:

  • a Vácról 19:32-kor induló S70-es (2441)
  • a Vácról 19:34-kor induló S71-es (2521)

Előzmény: A Budapest–Vác, a Budapest–Veresegyház–Vác, továbbá a Budapest–Esztergom vonalon jelentős késések és vonatkimaradások várhatók, mert Rákosrendezőnél korlátozást vezettek be, vizsgálat miatt.

A Nyugati pályaudvarról Szobra 17:07-kor elindult Z70-es vonat járműhiba miatt Rákosrendezőn várakozott, majd kihaladás közben megrongált egy váltót. Ezért Rákosrendezőn nem közlekedhetnek a vonatok. A Budapest–Esztergom közötti vonatok Angyalföldig közlekednek és onnan indulnak vissza Esztergomba. A váci, a szobi és a veresegyházi vonatok csak Rákospalota-Újpestig közlekednek és onnan indulnak vissza.    

Az utasoknak javasoljuk, hogy a kimaradó szakaszon – ahol lehet – vegyék igénybe a BKK járatait. A vasúti jegyeket és bérleteket elfogadják a 14-es villamoson Lehel tér és Rákospalota-Újpest vasútállomás között, valamint az M3-as metrón Lehel tér és Újpest-központ, az M3-as metrópótlón Nyugati pályaudvar és Lehel tér között.

Megkezdték a vizsgálatot, a vasúttársaság az utasok elnézését kéri.

MÁVINFORM