A pécsi vonalon, Dombóvár és Kurd között várhatóan az esti órákig pótlóbuszok

2020. augusztus 7. péntek, 11.26 / Utolsó módosítás: 2020. augusztus 7. péntek, 21.47

Frissítés:

Eltávolították az oszlopot, ezért ismét közlekedhetnek a vonatok Kurd és Döbrököz között. A késések fokozatosan csökkennek, éjszaka helyreállhat a menetrend. A felsővezeték javítását éjjel fejezik be a szakemberek. 

Előzmény:

A Pusztaszabolcs–Dombóvár vonalon, Kurd és Döbrököz között egy felsővezetéki oszlop a vasúti pályára dőlt, a vonatközlekedés szünetel. Az InterCity vonatok utasait Dombóvár és Kurd állomás, az S40-es személyvonatok utasait pedig Kurd–Döbrököz–Dombóvár között pótlóbuszok szállítják. Az átszállás érinti a kaposvári IC-k utasait is. A helyreállítás több órát is igénybe vesz, a felsővezeték is megrongálódott. Ezért várhatóan estig szükség lesz a vonatpótlásra. Az átszállások és a pótlóbuszok eltérő útvonala miatt a Budapest–Dombóvár–Pécs  vonalon utazók jelentős, 50-60 perccel hosszabb menetidővel számoljanak.

A VOLÁNBUSZ a Sárbogárd és Pécs, illetve Pécs és Sárbogárd közötti menetrend szerinti buszjáratain elfogadja a vasúti menetjegyeket és bérleteket. Az autóbuszokra csak a Pécsre, és a Pécsről utazók szálljanak fel, köztes megállókban nem állnak meg.

A vasúti pálya mentén szabálytalan munkát végeztek a zöldfelületen, a vasúti pálya mellett, egy munkagép okozta az oszlop bedőlését és a vezetékrendszer leszakadását.

MÁVINFORM