Megszűntek a korlátozások a Déli pályaudvaron

2018. július 10. kedd, 09.55 / Utolsó módosítás: 2018. július 12. csütörtök, 10.16

Frissítés: 07.11 18:15

Kora este negyed hétkor megszűntek a korlátozások, Budapest-Déli pályaudvar minden vágányát visszaadták a vonatforgalom részére. Az érintett távolsági és elővárosi járatok 19 órától ismét a teljes útvonalukon közlekednek. A menetrend fokozatosan, előre láthatóan a késő esti órákra áll helyre. A vasúttársaság ezúton is köszöni utasai türelmét és megértését.


Frissítés: 07.11. 15:22

 
A mai napon a 16:35-kor Déliből induló, Keszthely állomásig közlekedő BALATON expressz (1876) vonat Kelenföld állomásról indul. Budapest-Déliből Kelenföld állomásra a 16:40–kor induló (4236) személyvonattal tudnak eljutni. Az okozott kellemetlenségekért az utasok megértését kéri a vasúttársaság.

Frissítés: 07.11. 13:30

Tovább csökkentek a Déli pályaudvart érintő korlátozások. A pusztaszabolcsi (S40) és dunaújvárosi (S42) vonatok még Kelenföldről indulnak és oda is érkeznek, de minden egyéb járat a Déli pályaudvarig közlekedik és onnan is indul. Előre láthatóan kora estig a vonatok egy részénél hosszabb menetidővel és késésekkel kell számolni az érintett vasútvonalakon.


Frissítés: 07.11. 10:11

Az oroszlányi (S12) a pusztaszabolcsi (S40) és dunaújvárosi (S42) vonatok továbbra is Kelenföldről indulnak és oda is érkeznek. Minden más vonat újra a Déli pályaudvarig közlekedik és onnan is indul.


Frissítés: 07.11. 8:25

Budapest Déli pályaudar és Kelenföld között valamennyi InterCity és gyorsvonat pót- és helyjegy nélkül igénybe vehető. A korlátozások miatt vonatelmaradások és 10-20, esetenként 20-60 perces késések előfordulhatnak. 

  • A Keszthely állomásig közlekedő Balaton Expressz (1862) vonat menetrendtől eltérően Kelenföld állomásról indul.
  • A Tapolca állomásig közlekedő Kék Hullám Expressz (19702) vonat menetrendtől eltérően Kelenföld állomásról indul.
  • A Nagykanizsa állomásig közlekedő Tópart Expressz (1852) vonat menetrendtől eltérően Kelenföld állomásról indul.

Frissítés: 07.11. 5:50

 
A déli pályaudvaron több vágányon újra közlekedhetnek a vonatok, ezért a nagykanizsai, keszthelyi, tapolcai, zalaegerszegi és szombathelyi távolsági vonatok ismét a Déliből indulnak és oda is érkeznek. A győri, pusztaszabolcsi, dunaújvárosi és a székesfehérvári elővárosi vonatok a Déli helyett a helyreállítás befejezéséig Kelenföld állomásra érkeznek és onnan indulnak. Néhány járat esetében 10-15 perccel hosszabb lehet a menetidő.

Frissítés: 2018. július 10., 22:50-kor

Röviddel 22 óra után befejeződött a motorvonat visszaemelése. Ezt követően kezdhetik el a szakemberek a vágány javítását, majd a szerelvény elvontatását. Ezek után, az éjszaka folyamán állhatnak neki a kidöntött felsővezetéket tartó oszlop és a vezetékrendszer szerelésének. A helyreállítás várhatóan szerdán hajnalban és napközben is folytatódik, ezért továbbra is korlátozásokra és jelentős késésekre kell számítani.

 
Frissítés: 18 órakor

Este hat órától részlegesen közlekedhetnek a vonatok a Déli pályaudvar és Kelenföld között, ezért a 16 óra előtti helyzetnek megfelelően a nagykanizsai, keszthelyi, tapolcai, zalaegerszegi és szombathelyi távolsági vonatok ismét a Déliből indulnak, de a főváros felé csak Kelenföldig közlekednek. A pusztaszabolcsi, dunaújvárosi és a székesfehérvári elővárosi vonatok a Déli helyett ugyancsak Kelenföld állomásra érkeznek és onnan indulnak vissza a végállomásukra. Az érintett dunántúli vonatok a helyreállításig jelentős, 20-60, esetenként 60-180 perces késésekkel közlekednek.
 

A Déli pályaudvaron kedd 16 órától újabb korlátozásokat vezettek be. A pályaudvaron, továbbá a Déli pályaudvar és Kelenföld között nem közlekedhetnek a vonatok. Valamennyi vonat Kelenföldről indul és oda érkezik.  A pusztaszabolcsi, dunaújvárosi és a székesfehérvári elővárosi vonatok, továbbá a nagykanizsai, keszthelyi, tapolcai, zalaegerszegi és szombathelyi távolsági vonatok Kelenföldig közlekednek, és onnan is indulnak. Az érintett dunántúli vonatok a helyreállításig a menetrendjüktől eltérően jelentős késésekkel közlekednek.


Előzmény: 2018. július 10. – Budapesten, a Déli pályaudvar tároló vágányán tolatási mozgás közben két forgóvázzal kisiklott egy motorvonat, amely megdöntötte a felsővezetéktartó oszlopot. A szakemberek megkezdték az eset kivizsgálását. A felsővezeték ellenőrzéséig és helyreállításáig a Déli pályaudvaron korlátozottan közlekedhetnek a vonatok. Személyi sérülés nem történt, a motorvonaton utasok nem tartózkodtak. 

 A pusztaszabolcsi, dunaújvárosi és a székesfehérvári elővárosi vonatok Kelenföld állomásra érkeznek, és onnan indulnak vissza a végállomásukra a Déli helyett. A nagykanizsai, keszthelyi, tapolcai, zalaegerszegi és szombathelyi távolsági vonatok ugyancsak Kelenföldig közlekednek, de a Déli pályaudvarról indulnak. Az érintett dunántúli vonatok a helyreállításig a menetrendjüktől eltérően jelentős késésekkel közlekednek.

 

A vasúttársaság elnézést kér az utasoktól a kialakult helyzet miatt. Utazás előtt kérjük, tájékozódjanak az állomásokon az információs szolgálatoknál, továbbá a MÁV-csoport honlapján: https://www.mavcsoport.hu/, illetve a Vonatinfón. Mobiltelefonról a vonatinfó applikáción keresztül is elérhetők az ezzel kapcsolatos információk.

Az utasok tájékozódhatnak a MÁVDIREKT információs szolgálatánál is a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon. Telekom hálózatból a +36 (30) 499 4999-es, Telenor hálózatból a +36 (20) 499 4999-es számon érhető el a MÁVDIREKT.

 

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM