Kőbánya felsőnél helyreállították a megrongálódott felsővezetéket, a vonatközlekedés fokozatosan áll helyre

2018. december 6. csütörtök, 05.26 / Utolsó módosítás: 2018. december 6. csütörtök, 07.11
Frissítés: Kőbánya felsőnén helyreállították a korán reggel megrongálódott felsővezeték-rendszert. A Keleti pályaudvar és Rákos közötti hosszú vonalszakaszon immár mindkét vágányon közlekednek a vonatok. A menetrendszerű vonatközlekedés a Budapest–Hatvan, illetve a Budapest–Nagykáta–Szolnok vonalon fokozatosan áll helyre.  

Előzmény: Budapest, 2018. december 6. – Kőbánya felsőn csütörtökön, korán reggel megrongálódott a felsővezeték-rendszer. Emiatt az állomás vonatfogadó vágányain korlátozottan közlekedhetnek a vonatok, továbbá a Keleti pályaudvar és Rákos közötti hosszú vonalszakaszon a vonatok csak egy vágányon közlekedhetnek, ami jelentősen megnöveli a menetidőt.

A helyreállítást a szakemberek elkezdték. A helyreállításig a Budapest–Újszász–Szolnok és a Budapest–Gödöllő–Hatvan–Miskolc vonalon hosszabb lesz az eljutási idő. A helyi, elővárosi vonatok ideiglenesen Rákosig közlekednek, s onnan indulnak vissza Gödöllő–Hatvan, illetve Sülysáp–Nagykáta–Szolnok felé. Az utasokat Rákoson szállítják át a távolsági vonatokra. Bizonyos vonatok kimaradhatnak a menetrendből.  

A vasúttársaság az utasok elnézését kéri és javasolja, hogy kövessék nyomon a vonatközlekedést a MÁV-csoport internetes honlapján. Az aktuális helyzetről tájékozódhatnak a MÁV-csoport honlapján (www.mavcsoport.hu) a Vonatinfón, illetve a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatnál a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon. Telekom-hálózatból hívhatják a +36 (30) 499 4999-es, Telenor-hálózatból a +36 (20) 499 4999-es, Vodafone-hálózatból a +36 (70) 499 4999-es számot. Tájékozódhatnak a Vonatinfó alkalmazáson is.

 MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM