Eltávolították a vasúti pályára dőlt fát a Siófok utáni szakaszon

2017. szeptember 14. csütörtök, 14.09 / Utolsó módosítás: 2017. szeptember 14. csütörtök, 20.15
Frissítés: Budapest, 2017. szeptember 14. – A dél-balatoni vonalon, a Siófok utáni vasúti pályáról eltávolították a délután kidőlt fát. Az akadály megszűnése után a vonatok már közlekednek a Siófok–Szántód-Kőröshegy–Balatonszemes közötti vonalszakaszon. A fakidőlés miatt vonatpótló buszok szállították az utasokat a Siófok–Szántód-Kőröshegy–Balatonszemes–Nagykanizsa közötti szakaszon, vagyis a hétfőtől érvényes vágányzári menetrendtől eltérően, ideiglenesen hosszabb útvonalon. Immár Balatonszemes és Nagykanizsa között járnak vonatpótlók a vágányzári menetrend szerint.

Előzmény: Csütörtök délután fél kettőtől ideiglenesen szünetel a vonatközlekedés SiófokSzántód-Kőröshegy és Balatonszemes között, mert egy fa dőlt a vasúti pályára. A gyorsvonat az akadály előtt megállt, az utasokat vonatpótló autóbuszok szállították tovább. A fa eltávolításán dolgoznak, addig a vonatpótló buszok SiófokSzántód-Kőröshegy–Balatonszemes–Nagykanizsa között közlekednek, vagyis a mostani vágányzári menetrendtől eltérően, hosszabb útvonalon.  

Ismeretes, hogy a felújítások miatt hétfőtől Balatonszemes és Nagykanizsa között vonatpótló autóbuszokkal kell utazni mindkét irányban, egyes vonatpótlók csak Balatonszentgyörgyig közlekednek. A keszthelyi állomásra, illetve onnan az ütemes gyorsvonatokhoz csatlakozó vonatok utasait Keszthely–Balatonszemes–Keszthely között vonatpótló autóbuszok szállítják.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM