A Déli pályaudvar ismét indítja és fogadja az elővárosi vonatokat

2019. július 9. kedd, 10.22 / Utolsó módosítás: 2019. július 9. kedd, 11.47

Frissítés 11:48-kor:

A Déli pályaudvar fél 12-től ismét minden vágányon tudja indítani és fogadni a vonatokat. Déltől már minden elővárosi vonat is az eredeti útvonalán közlekedik, de a szerelvényfordulók miatt a kora délutáni órákban még késésekre kell számítani. 
A távolsági vonatok a Déli pályaudvar és Kelenföld között ismét az adott járatra kötelező felár megfizetésével vehetőek igénybe.

Előzmény:

Kedden 10 órakor a Déli pályaudvaron egy tolatómozdony áramszedője letörött, a felsővezeték-hálózat megsérült, ezért a vonatok csak a VI-XII. vágányon közlekednek. A Déli pályaudvarra érkező és onnan induló vonatok közlekedésében korlátozások vannak.

A győri, a pusztaszabolcsi és a székesfehérvári vonal elővárosi vonatai Kelenföld állomásra érkeznek és onnan is indulnak. A távolsági vonatok a vidéki végállomások és a Déli pályaudvar között közlekednek, Kelenföld és a Déli pályaudvar között felár megfizetése nélkül igénybe vehetőek.

A 10:35-kor induló Balaton expressz (1864-es számú vonat) a Déli pályaudvartól Balatonszentgyörgyig ma nem közlekedik, utasai a késve induló 18404-es számú DÉLI->PARTI sebesvonattal utazhatnak el.

A Déli pályaudvarról menetrend szerint 11:40-kor induló martonvásári Z30-as vonat Kelenföldről indul, utasai a Déli pályaudvarról 11:35-kor induló Tópart expresszel juthatnak ki Kelenföld állomásra.

A Déli pályaudvarról menetrend szerint 11:50-kor induló oroszlányi S12-es vonat Kelenföldről indul, utasai a Déli pályaudvarról 11:55-kor induló S40-es pusztaszabolcsi személyvonattal juthatnak ki Kelenföld állomásra.

MÁVINFORM