A Budapest-Újszász- Szolnok-Békéscsaba vonalon helyreáll a menetrend

2020. augusztus 4. kedd, 20.56 / Utolsó módosítás: 2020. augusztus 5. szerda, 10.36
Vonatkimaradások vannak
FRISSÍTÉS: A Budapest–Újszász–Szolnok–Békéscsaba vonalon fokozatosan áll helyre a vonatforgalom. Az elővárosi és a távolsági, továbbá a nemzetközi vonatjáratok már menetrendszerűen közlekednek, nincsenek menetrendi korlátozások és vonatkimaradások.

Frissítés augusztus 5-én 5 órakor: Az éjszakai vihar és a biztosítóberendezés hibája miatt jelentősen megnő a vonatok menetideje a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonalon. Néhány elővárosi vonat kimarad a menetrendből Szolnok és a Keleti pályaudvar között. A nemzetközi és InterCity vonatok kerülő útvonalon, Szolnok-Cegléd érintésével közlekednek. Bizonyos gyorsvonatok személyvonatként közlekednek, illetve a Keleti pályaudvar és Szolnok között kimaradnak a menetrendből. A Keleti pályaudvarról 5:40-kor Békéscsabára induló 7400-as számú gyorsvonat a mai napon Szolnokról indul. A Lőkösházáról a Keleti pályaudvarra 4:48-kor elindult gyorsvonat Szolnokig közlekedik. A Keleti pályaudvarról 7:10-kor Bukarest felé induló Traianus IC a Keleti pályaudvar és Szolnok között 3322-es számú, Z60-as jelzésű személyvonatként közlekedik, a Keletiből 7:15-kor indul.     


Frissítés: Tápiószele és Tápiógyörgye között csak egy vágányon haladnak a vonatok, mert a másik vágányra faágak lógnak. Várhatóan hajnali egy órára tudják eltávolítani.

Frissítés:

Eltávolították a pályára lógó faágakat Tápiógyörgye és Újszász között, így tovább enyhülnek a késések.

Frissítés:

A késések csökkentése érdekében egyes vonatokat összekapcsolnak és így közlekednek tovább. Ez érinti

a Szolnokról a Keletibe tartó S60-as (3331-es számú) és a Lőkösházáról Budapestre tartó 751-es számú gyorsvonatot,

ellenkező irányban pedig a Keletiből Szolnokra tartó Z60-as (3348-as számú) és az S60-as (3358-as számú) járatokat. 

Előzmény:

A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonalon 30-40, esetenként 40-60 perccel nőtt a menetidő, mert a vihar miatt faágak lógnak a vágányok fölé Tápiógyörgye és Újszász között. Ezen a szakaszon csak egy vágányon haladhatnak a vonatok. Nagykáta és Tápiószele között meghibásodott a biztosítóberendezés, itt az egyik vágányon pályafelújítás zajlik, ezért jelentősen lassult a közlekedés.

Utasaink elnézését és türelmét kérjük!

MÁVINFORM