A Budapest–Székesfehérvár vonalon fokozatosan áll helyre a menetrend

2018. december 4. kedd, 18.14 / Utolsó módosítás: 2018. december 4. kedd, 19.23

Frissítés: Tárnok–Martonvásár–Kápolnásnyék között megjavították a biztosítóberendezést. A vonatközlekedés újraindult. A vonat feltorlódások miatt a menetrend csak fokozatosan, kedden, késő estére állhat helyre. Az arra utazók hosszabb menetidőre számíthatnak. 


Előzmény: Budapest, 2018. december 4. Kedden este fél hatkor a Tárnok–Martonvásár–Kápolnásnyék vonalszakaszon meghibásodott a biztosítóberendezés. A  vonatok feltorlódtak. Várhatóan néhány vonat kimarad a menetrendből, jelentősen hosszabb menetidővel kell számolni a Budapest–Székesfehérvár vonalon utazóknak. Vonatpótlókat rendeltek a helyszínre.  

A Budapestről induló elővárosi vonatok csak Tárnokig, illetve a Székesfehérvárról indulók csak Gárdonyig közlekednek, s onnan visszafordulnak. Vonatpótló buszokat rendelnek a helyszínre az utasok elszállításához, amelyek  Tárnok és Gárdony között állnának forgalomba. A gyorsvonatok ideiglenesen a székesfehérvári állomáson, illetve a Déli pályaudvaron várakoznak. A vonatpótló autóbuszok megrendelése folyamatban. A vasúttársaság az arra utazóktól elnézést kér.

Az utasok a vonatközlekedésről tájékozódhatnak a MÁV-csoport honlapján, vagy a mobiltelefonos Vonatinfó applikáción.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM