A Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon helyreállt a menetrend

2018. június 14. csütörtök, 06.06 / Utolsó módosítás: 2018. június 14. csütörtök, 15.35
Frissítés: Csütörtök délre alapvetően helyreállt a menetrendszerű vonatközlekedés a Budapest-Gödöllő-Hatvan-Miskolc vonalon, ahol a reggeli órákban meghibásodott a biztosítóberendezés. A vonalon két helyen is folyamatos pályépítés van, a vonatok csak egy-egy vágányon közlekednek bizonyos szakaszokon. Már többnyire pontosan járnak a vonatok, a szerelvényforduló miatti csúszások miatt azonban pár vonatnál 15-20 perces hosszabb menetidőre még számítani lehet csütörtökön napközben.

Frissítés:  A Budapest–HatvanMiskolc vonalon, Rákos és  Pécel között megjavították a reggeli órákban meghibásodott biztosítóberendezést. A menetrendszerű vonatközlekedés fokozatosan, a délelőtti órákban áll helyre. A vonalon két helyen is csak egy-egy vágányon közlekednek a vonatok, pályaépítés miatt. Emiatt a délelőtti órákban a Budapest-Gödöllő-Hatvan-Miskolc vonalon az elővárosi és távolsági, továbbá InterCity vonatok 60-80 perccel hosszabb menetidővel közlekednek. A Budapest-Sülysáp-Szolnok vonalon is emiatt hosszabb a menetidő 30-40 perccel.

A vasúttársaság az utasok elnézését kéri, még egy kis türelmet. Most a menetrendszerű helyreállításán dolgoznak a szakemberek.


Előzmény: A BudapestHatvanMiskolc vonalon, Rákos és  Pécel között meghibásodott a biztosítóberendezés. Emiatt a vonatoknak a biztonság érdekében lassabban kell haladniuk azon a szakaszon, a menetidő 30-40 perccel meghosszabbodhat. Egyes vonatoknál 60-70 perccel is hosszabb a menetidő. A vasúttársaság  az utasok elnézését kéri. 

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM