A Budapest–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon meghosszabbodik a menetidő

2020. június 29. hétfő, 16.27 / Utolsó módosítás: 2020. június 29. hétfő, 22.58

Frissítés 06.29-én 22:40-kor: Hajdúhadház és Apafa között eltávolították a vezetékre belógó faágakat. A vonatok villanymozdonnyal, korlátozás nélkül közlekedhetnek. Az Ebes és Debrecen közötti szakasz helyreállítása elhúzódó, hétfőről keddre virradó éjszaka is dolgoznak. A Budapest–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon továbbra is jelentősen meghosszabbodik a vonatok menetideje. Javasoljuk utasainknak, hogy kövessék nyomon a Vonatinfó alkalmazást.


Frissítés: A Budapest–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon több helyen is felsővezetéki probléma okoz gondot a vonatközlekedésben, 60-90, esetenként 120-160 perccel is meghosszabbodik a vonatok menetideje. Javasoljuk utasainknak, hogy kövessék nyomon a Vonatinfó alkalmazást.


Előzmény: A Budapest–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon 60-90, esetenként 120 perccel is meghosszabbodik a vonatok menetideje. Az Ebes és Debrecen közötti pályaszakaszon felsővezetéki hiba lassítja a vonatközlekedést. A vonattorlódások csökkentése érdekében az IC 1658-as számú, Budapest–Nyíregyháza közötti Vércse InterCity a 6206-os számú sebesvonattal együtt közlekedik Püspökladány és Debrecen között, sebesvonati megállásokkal. Az IC 33-as számú, Záhony–Budapest közötti Latorca IC pedig a Záhonyból Budapestre tartó 6203-as sebesvonattal együtt közlekedik Debrecentől Püspökladányig, sebesvonati megállásokkal.

Az IC 606-os számú, Budapest-Záhony közötti Bereg InterCity PüspökladányDebrecen között a 6236-os számú ZuglóNyíregyháza közötti sebesvonattal egyesítve közlekedik. A  ZáhonyZugló közötti 6293-as számú sebesvonat a ZáhonyCegléd személyvonattal DebrecenCegléd között egyesítve közlekedik. A 6216-os számú, CeglédZáhony közötti személyvonat a ZuglóZáhony közötti sebesvonattal egyesítve közlekedik Ebes és Záhony között.

Várható további, hasonló vonatösszevonás is. 

Ugyanakkor a Pestszentlőrinc–Vecsés közötti szakaszon egy vágányon közlekednek a vonatok, felsővezeték helyreállítás miatt. A monori vonatok kimaradnak a menetrendből, helyettük a zónázó vonatokat megállítják. A menetidő jelentősen meghosszabbodik.

Az események miatt a Szegedről Budapestre tartó IC713-as számú Feszty InterCity vonat a mai napon Ceglédig közlekedik. Az IC708-as számú, Szegedre közlekedő Feszty InterCity vonat a mai napon Ceglédről indul. Cegléd állomásra és onnan a fővárosba a zónázó vonatokkal juthatnak el.

Hajdúhadház és Apafa között is csak az egyik vágányon lehetséges a vonatforgalom, faágak vannak a vezetéken. Ott is lelassult a vonatközlekedés.

MÁVINFORM