Anyagellátási tevékenység bemutatása

Feladatunk az általános anyagkörök tekintetében központosított szolgáltatások (komplex készletgazdálkodási, operatív beszerzési, raktározási szolgáltatás biztosítása, gázolaj ellátás, gázolaj ellátó rendszerek üzemeltetése, műszaki szolgáltatások biztosítása) biztosítása a MÁV-csoport tevékenységének ellátásához.

A MÁV Szolgáltató Központ Anyagellátás Üzletág az alábbi irányvonalak mentén végzi tevékenységét:

Vevő központ

Raktárgazdálkodás

  • Raktár gazdálkodási régiók (Nyugat, Kelet)
  • Készletgazdálkodás

Anyagellátás szolgáltatás menedzsment

  

VEVŐ KÖZPONT

Feladata az egycsatornás kommunikáció és kapcsolattartás a megrendelőkkel, a vevői visszajelzések kezelése, információs és riportálási igényeinek ellátása.

A vevői igények pontos felmérésével, és definiálásával biztosítja, hogy a partnerek pontosan azt az általános anyagot tudják megrendelni, amire szükségük van, valamint hogy az igényelt anyagok döntő hányada szerződéssel lefedett legyen. Ehhez kapcsolódó támogató tevékenységeként karbantartja a megrendelői Web felületet és a SAP rendszert.

Feladata továbbá az Anyagellátás üzletág teljes szervezetére a SAP és folyamattámogatási feladatok irányítása.

 

RAKTÁRGAZDÁLKODÁS

Raktárgazdálkodási régiók feladata az országos lefedettséget biztosító raktári hálózat üzemeltetése, az üzletág tevékenységi körébe tartozó általános anyag, felhasználói megrendelések kiszolgálása raktári készletből vagy közvetlen beszállítótól. A zavartalan működéshez szükséges készlet kiszolgálás működtetése mellett, tevékenységéhez tartozóan ellátja az utalványozott egyen-, forma és munkaruha kiszolgálás felügyeletét, valamint végzi a selejt és vissznyereményi anyagok tárolását és kezelését.

  • Nyugati Raktárgazdálkodási Régió (Raktárbázis szintű területi lefedettség: Ferencváros, Szombathely, Székesfehérvár, Dombóvár)
  • Keleti Raktárgazdálkodási Régió (Raktárbázis szintű területi lefedettség: Debrecen, Miskolc, Szeged, Szolnok)

Raktározás műszaki támogatás szervezet feladata az üzletág infrastruktúrájának (ingatlan, eszközök, gépek) megfelelő rendelkezésre állásának biztosítása, műszaki tevékenység erőforrásallokációja és menedzselése, az előírásszerű működés fenntartása, hibaelhárítás.

  • Gázolaj kutak üzemeltetése
  • Logisztikai infrastruktúra műszaki támogatása

Készletgazdálkodás szervezet tevékenysége kiterjed a készletek és anyagforgalmak tervezésére, a szállítói szerződések menedzselésére, a készletszintek és azok összetételének optimalizálására. Raktári készletek országos szintű feltöltésére, kis értékű beszerzések végrehajtására, felhasználói igények kiszolgálására.

  • Általános anyagellátás
  • Optimális készletszintek biztosítása

 

ANYEGELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÁS MENEDZSMENT

A szervezet az üzletág hatékony működésének támogatása érdekében kontrolling és gazdasági tervezési feladatokat lát el.

Főbb feladatai közé tartozik a vezetői riport rendszerek fejlesztése, gazdasági kimutatások készítése. Felelős az Anyagellátás üzletág területére vonatkozóan a MÁV-csoport leányvállalataival kötött együttműködési megállapodások készítése, módosítása.