Általános Szerződési Feltételek

Teljesítésigazolás

Tisztelt Partnerünk!

A MÁV Csoport által használt központi beszerzés és számla-feldolgozási rendszerből származó "Megrendelők" esetén, általános forgalmi adó nélkül számított 500.000,- HUF-t el nem érő ellenértékű szállítási szerződések és/vagy adásvételi szerződések általános szerződési feltételei az oldal alján, a letölthető dokumentumok közt található. A 2010-ben bevezetett Basware rendszer egyik fő célkitűzése a központosított és automatikus számlabefogadás megteremtése. A beérkező számlák információ tartalmát szkennelés után automatikusan „kiemeljük” (OCR) és a beszerzési előzménnyel összevetjük. Hármas egyezés esetén (megrendelés – teljesítésigazolás – számla) a számla feldolgozása automatikus, kifizetése gyorsabb, így a bevezetett informatikai megoldás mind partnereink számára, mind pedig számunkra előnyös. A fenti célkitűzések sikeres megvalósítása érdekében az alábbiakban kérjük segítségüket, közreműködésüket:
1. Központi számlabeérkezés
Kérjük, hogy a MÁV Zrt-t érintő minden beérkező számlát és a számlákkal kapcsolatos minden levelezést (pl. reklamációt) az alábbi levelezési címre küldjék: MÁV Zrt. 1426 Budapest, Pf.24. A MÁV Zrt. szervezeti egységei ezen túl nem fogadhatják be számláikat, ezért ha a számlát nem a fenti címre küldik, akkor azok visszaküldésre kerülnek.
2. Teljesítésigazolás csatolása a számlákhoz
A számlákhoz kérjük mellékelni a MÁV Zrt-től elektronikus úton kapott Basware teljesítésigazolást, illetve – nem igénylésköteles szolgáltatások esetén - az írásban kapott egyszerűsített teljesítésigazolást ( továbbiakban együtt teljesítésigazolás )
Az alábbi esetekben nem várjuk el a teljesítésigazolás mellékelését:
  • közüzemi számlák, posta, telefon, flottaüzemeltetés, gépkocsi üzemanyag számlák,
  •  helyesbítő számlák,
  • előleg számlák, előlegbekérők esetén.
Készletbeszerzés esetén a teljesítésigazolás helyett az átvevő által aláírt szállítólevél csatolását kérjük. A fenti körbe nem tartozó, teljesítésigazolás nélkül beérkezett számlákat hiánypótlás céljából visszaküldjük szerződéses partnereink részére.
3. Rendelésszám feltüntetése
A számlákon kérjük feltüntetni a MÁV Zrt-től kapott megrendeléseken és teljesítésigazolásokon szereplő rendelésszámot.
Az alábbi, nem igénylés köteles szolgáltatások esetekben nem várjuk el a rendelésszám feltüntetését:
  • közüzemi számlák, posta, telefon, flottaüzemeltetés, gépkocsi üzemanyag számlák,
  • helyesbítő számlák,
  • előleg számlák, előlegbekérők esetén
  • ingatlanüzemeltetéshez kapcsolódó szolgáltatások (pl. bérleti díj, takarítás, szemétszállítás, stb.)
  • újság előfizetés, tagdíjak, · tandíjak, előadói díjak, · egyéb fizetési kötelezettségek (pl. késedelmi kamat, kártérítés, kötbér stb.) bizonylatai.
2012-től a rendelés számot fokozottan ellenőrizzük a számlán, és annak hiányában – várhatóan áprilistól – a számlákat visszaküldjük hiánypótlásra.
Segítő együttműködésüket előre is köszönjük!
Letölthető dokumentumokMéretDátum
PDF icon Általános szerződési feltételek197.05 KB2014.10.27.
PDF icon Egyszerűsített teljesítésigazolás292.69 KB2016.09.22.
PDF icon Basware teljesítésigazolás134.57 KB2016.09.22.