START Klub kártya: Féláron is utazhat!

A MÁV-START megkezdte a START Klub Kártyacsalád által biztosított kedvezményrendszer átdolgozását annak érdekében, hogy az e körbe tartozó termékeket még inkább az utasok igényeihez igazítsa. Hangsúlyozni szeretnénk, hogy a START Klub Kártyacsalád különböző típusai 2017. december 9-ig változatlan feltételekkel megvásárolhatók, viszont - a technikai átállás miatt - az 50%-os kedvezményt nyújtó kártya mostantól kezdve kizárólag a jegypénztárakban váltható meg, online nem rendelhető és nem hosszabbítható. A további részletekről a vasúttársaság időben tájékoztatja az utazóközönséget, és minden segítséget megad ahhoz, hogy mindenki kiválaszthassa a számára legmegfelelőbb terméket.

A START Klub kártya névre szóló, fényképes, biztonsági elemekkel ellátott plasztik kártya.

A START Klub kártya tulajdonosa számára belföldi forgalomban a MÁV-START Zrt. szolgáltatási területén, valamint a GYSEV magyarországi vonalain másodosztályú teljes árú menetjegy váltásakor 50%-os, első osztály esetében pedig közel 50%-os üzletpolitikai kedvezmény vehető igénybe. A kedvezmény egy útra és menettérti útra is igénybe vehető, korlátlan számban. A menetjegyek érvénytartama megegyezik az azonos távolságra szóló teljesárú menetjegyek érvénytartamával, de a kedvezményes menetjegy érvényességének a kártya érvénytartamán belül kell kezdődnie, a menetjegy az érvénytartamán belül – a kártya érvényességétől függetlenül – utazásra felhasználható.

A kedvezményes menetjegy a teljes árú menetjegyhez hasonló módon használható (például: érvénytartam, útmegszakítás). A kedvezmény 1. osztályon teljes árú kocsiosztály különbözet megfizetése mellett vehető igénybe. Díjtáblázatunkat megtekintheti itt. A kártya nemzetközi forgalomban a RAILPLUS kedvezmény igénybevételére is jogosítja tulajdonosát.

Menetjegy vásárlásakor az Utasnak jeleznie kell, hogy START Klub kártyával kívánja a kedvezményt igénybe venni.

Gyorsvonati pótjegy váltása alól Ön mentesül, ha a START Klub kártyacsalád bármelyik típusával rendelkezik, illetve az alapján vált 50%-os menetjegyet. A mentesség vonatkozik a szombati kedvezményt igénybevevő útitársra is.

A START Klub kártyával rendelkező utasok részére 25%-os kedvezményt biztosítunk a kerékpárjegy árából. A kedvezmény érvényes a START Klub 50%, START Klub Bónusz, a START Klub Prémium, START Klub VIP és a START Klub Társkártyákra. A kedvezményes kerékpárjegy a pénztárakban és az interneten megváltható, a jegykiadó automatákból azonban nem. A START Klub kártyával rendelkezők szombati díjmentes kerékpárszállításra vonatkozó szabályt nem érinti. Ezen ajánlatunk visszavonásig érvényes.

A START Klub kártya előnyei:

  • 50% kedvezmény a teljesárú másodosztályú menetjegy árából

  • szombatonként Ön és egy útitársa is 50%-os kedvezménnyel utazhat

  • RAILPLUS kedvezmény(25%) nemzetközi utazáskor

    Felhívjuk START Klub kártya tulajdonosok figyelmét, hogy 2017. december 10-től a RAILPLUS kedvezmény 15% -ra változik.

  • Az 1 éves érvényességű START Klub 50% kártya tulajdonosa – mint főkártya tulajdonos – féléves kártya áráért igényelhet éves START Klub Társkártyát házastársa/élettársa, gyereke, szülője, testvére, továbbá a főkártya tulajdonossal egy háztartásban élő személy részére.

  • A kártyatulajdonosok Budapest közigazgatási határán belül menetjegy megváltása nélkül, ingyen utazhatnak a menetrendben rombusszal jelölt személy- és gyorsvonatokon. Az egykori BKSZ-határon belül, az elővárosi régióban utazva pedig csak a fennmaradó távolságra kell megváltani a menetjegyet, így csökken a km-távolság, ami a menetjegy árát meghatározza. Így havonta akár tízezer forint is megtakarítható.

A START Klub kártya megvásárolható egy teljes évre, vagy féléves időtartamra.

A START Klub kártya ára:

Fél évre: 26 éven aluliaknak 14.900 Ft
  26 éven felülieknek 19.900 Ft
Egy évre: 26 éven aluliaknak 24.900 Ft
  26 éven felülieknek 34.900 Ft

Hungary Card 2016 kedvezményre jogosító szelvény felhasználásával:

Fél évre: 26 éven aluliaknak 11.900 Ft (3 000 Ft kedvezmény)
  26 éven felülieknek 16.900 Ft (3 000 Ft kedvezmény)
Egy évre: 26 éven aluliaknak 21.900 Ft (3 000 Ft kedvezménnyel)
  26 éven felülieknek 31.900 Ft (3 000 Ft kedvezménnyel)

KEDVEZMÉNYKALKULÁTOR

Kedvezményre való jogosultság ellenőrzése

START Klub logóAz Utasnak a menetjegyek ellenőrzésekor fel kell mutatnia a kedvezményre jogosító START Klub kártyáját is. A jegyvizsgáló ellenőrzi, hogy az Utas valóban a saját, érvényes kártyájával utazik. Ellenőrzéskor a jegyvizsgáló az Utastól személyazonosító igazolvány felmutatását kérheti.

Amennyiben az Utas nem tudja igazolni a kedvezményre való jogosultságát (nincs nála a kártya, vagy nem a sajátja), úgy a Vasúti menetdíjtáblázatok I. kötetében előírt pótdíj felszámításával el kell számolni a kedvezményes és a teljesárú menetjegy közötti különbözetet. Attól az utastól, aki nem a saját nevére szóló, vagy hamisított kártyával kíséreli meg az utazást, a kártyát be kell vonni.

Amennyiben START Klub kártyát szeretne vásárolni, azt az alábbi módon teheti meg:

Pénztárban adom le az igénylőlapot és előre fizetem a kártya árát.

START Klub kártya visszatérítése

A START Klub kártya az érvényessége megkezdése után nem téríthető vissza. Az online módon igényelt, és az érvényességének megkezdése előtt kifizetett és átvett kártyákat az érvényesség megkezdése előtt 10 % kezelési költség felszámításával lehet visszatéríteni.

START Klub kártya pótlása

Elveszett START Klub kártya az érvényessége alatt egy alkalommal írásos kérelem alapján (Rendőrségi jegyzőkönyv vagy pénztári Feljegyzés csatolása mellett) méltányossági alapon pótolható. Az elveszett kártya letiltásra kerül. A pótolt kártya elkészültéig az utas a kedvezményeket nem veheti igénybe. A START Klub kártya pótlásának díja az engedélyezést követően átvételekor fizetendő (5 000 Ft).

Nem pótolható a kártya, ha:

 az érvénytartamán belül már volt pótolva;

 az érvénytartamból kevesebb, mint 1 hónap van hátra.