Extra kedvezmények

Az ország több pontján is igénybe vehető kedvezmény

Válasszon bárkit! Szombatonként Önnek és Társának is 50% kedvezmény! 

Szombatonként nem csak a START Klub kártya tulajdonosok, hanem plusz 1 fő is 50%-os kedvezményű jeggyel utazhat.

A plusz egy főre szóló kedvezmény szombatonként 0–24 óráig vehető igénybe (munkanap áthelyezéstől függetlenül) a MÁV-START Zrt. szolgáltatási területén és a GySEV magyarországi vonalain. A kedvezményt két együtt utazó, azonos viszonylatra szóló jeggyel rendelkező utas veheti igénybe. Menettérti útnál mindkét utazásnak szombati napra kell esnie, más napokon ezt a kedvezményt a plusz egy fő nem veheti igénybe.

Jegyvizsgálatkor az érvényes START Klub kártyát fel kell mutatni. Az akció feltételeinek nem megfelelő menetjegye(ke)t pótdíj fizetése mellett teljes árú díjra egészítjük ki.

25% kedvezmény a kerékpárjegy árából

A START KLUB kártyával rendelkező utasok részére 25%-os kedvezményt biztosítunk a kerékpárjegy árából.

A kedvezmény érvényes a START Klub 50%, START Klub Bónusz, a START Klub Prémium, START Klub VIP és a START Klub Társkártyákra.

A kedvezményes kerékpárjegy a pénztárakban és az interneten megváltható, a jegykiadó automatákból nem váltható meg. A START Klub kártyával rendelkezők szombati díjmentes kerékpárszállításra vonatkozó szabályt nem érinti.

Ezen ajánlatunk visszavonásig érvényes.

Díjmentes kerékpárszállítás szombaton

Az érvényes START Klub 50%, START Klub Társkártya, START Klub Bónusz és VIP kártyával rendelkező utasunk szombati napokon díjmentesen szállíthat 1 db kerékpárt az általános kerékpár szállítási szabályok szerint. A kedvezmény igénybe vételéhez díjmentes kerékpárjegyet kell váltani. A díjmentesség nem vonatkozik a kötelező kerékpárhely biztosítással közlekedő vonatokon a kerékpárhely díjára.

A kedvezmény kizárólag szombati napon vehető igénybe (munkanap áthelyezéstől függetlenül) 0:00 órától 24:00 óráig.

Vegyen részt a Vasutas Természetjárók Szövetségének nyílt, gyalogos és kerékpáros túráin! 

Ön is csatlakozhat akár családjával, barátaival együtt gyalogos, kerékpáros, vízi és magashegyi túrákhoz, melyet a Vasutas Természetjárók Szövetség (VTSZ) tagszervezeteinek túravezetői szerveznek és vezetnek le. A túrák helyszíne általában vonattal jól megközelíthető. A túrák listája az aktuális Hírlevélben olvasható. http://www.vtsz.hu/hirlevel/

Kedvezmények a Nosztalgia utazások árából

A MÁV Nosztalgia Kft. 10 % kedvezményt biztosít a saját szervezésű nosztalgia- és élményvonatos utazások áraiból a START Klub kártyacsalád tulajdonosa/felmutatója részére és szombati napokon a kártyatulajdonossal együtt utazó útitárs részére is.

A kedvezményt kizárólag a vasúti részvételi jegy árából adják, szállás és egyéb opcionális programra nem érvényesíthető.

Cirkusz az egész világ - 25% kedvezmény a Fővárosi Nagycirkusz előadásaira

Élje át Ön is a cirkusz csodálatos világát és látogasson el családjával Budapest cirkuszának lélegzetelállító előadásaira! A Fővárosi Nagycirkusz 25% kedvezményt nyújt  START Klub kártyás utasaink részére a teljesárú jegyek árából. Részletek a programokról.

Csak az adott idegenforgalmi régióban igénybe vehető kedvezmény

Budapest–Közép-Duna-vidék: Budapest, Pest megye, valamint Komárom-Esztergom és Nógrád megye Dunakanyar kiemelt üdülőkörzethez tartozó települései

Pihenjen a Dunakanyarban, a Silvanus Danubius Konferencia & Sport Hotelben!

Kedvezményesen üdülhet Visegrádon a Silvanus Danubius Konferencia & Sport Hotelben. A mindenkor érvényben lévő Rack rate (portai/pulti) árakból 30 % kedvezményt, a csomagárakból 10 % kedvezményt biztosít a szálloda a START Klub kártya tulajdonosa és szombati napokon útitársa részére. Bővebb információ: www.hotelsilvanus.hu 

Dél-Alföld: Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megye

Önt is várja Ópusztaszer!

A szeri pusztán, gyönyörű természeti környezetben létesült nemzeti emlékhelyünk több napra szóló élményt, látnivalót, programot kínál az egész családnak. 

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékparkban élményszerűen, kézzelfoghatóan tapasztalhatja meg történelmünket, gazdag hagyományainkat, miközben mindvégig a pihenésé, a kikapcsolódásé a főszerep.

A START Klub kártya tulajdonosok személyesen a pénztárnál 10 % kedvezménnyel vásárolhatják meg a teljes árú Park belépőjüket és a Feszty Jegycsomagot.

Bővebb információ: http://www.opusztaszer.hu/ (+36 62/ 275-133/ 103-as, 104-es mellék)

Szegedi vakáció a belvárosi Tisza Hotelben!

Az elegáns belvárosi Tisza Hotelben, mely Szeged egyik legrégibb és legpatinásabb szállodája, 15 % kedvezményt szobaárainkból biztosítunk a START KLUB kártya tulajdonosok részére. Továbbá, egyedi kedvezményes csomagajánlattal kedveskedünk a kártya birtokosoknak, melyben egy felejthetetlen Szegedi vakációzásra invitáljuk leendő vendégeinket! A csomag árából további 15 % kedvezményt biztosítunk! Bővebb információ a csomagról ide kattintva.

Közép-Dunántúl: Fejér megye, Komárom-Esztergom megye a Dunakanyar kiemelt üdülőkörzethez, valamint Veszprém megye a Balaton kiemelt üdülőkörzethez tartozó települések kivételével

Fedezze fel a Bakony igazi kalandját!

Utazzon vonattal Városlőd-Kislőd állomásra, és szórakozzon kedvezményesen a Sobri Jóska Élmény és Kalandparkban! A legkisebbeket hatalmas játszóvár, az aktív élmények keresőit számtalan erőpróba, drótkötélpályák, quadok, hófánkok várják. A park természetes szórakozást nyújt akár egy, akár többnapos osztálykirándulás esetén is.

A park a vasúton érkezők (egyéni utasok, családok, csoportok) részére 50% kedvezményt biztosít a belépőjegy árából a vasúti menetjegy felmutatója részére. Ugyancsak 50%-os kedvezményben részesülnek a START Klub kártyacsalád tulajdonosai, illetve szombati napokon a velük utazó 1 fő úti társ.

Kedvezmény a tatabányai Gyémánt Fürdőbe

Sok szeretettel várja a tatabányai Gyémánt Fürdő a csobbanni vágyókat! Az élményfürdő 15 %-os kedvezményt biztosít minden START Klub kártya tulajdonosnak, szombati napokon pedig az útitársnak is.

Bővebb információ: www.gyemantfurdo.hu

Balaton: Somogy, Veszprém, Zala megye Balaton kiemelt üdülőkörzethez tartozó (partközeli és további) települései

Hajózási kedvezmény a Balatonon

A Balatoni Hajózási Zrt. 10% kedvezményt nyújt a teljes árú, program nélküli sétahajójegy (felnőtt) áraiból a START Klub kártyacsalád tulajdonosa/felmutatója részére és szombati napokon a START Klub kártya tulajdonos 1 fő (vele együtt utazó) útitársa részére is - az 50%-os vasúti menetjegy felmutatása ellenében – 10%-os kedvezményt biztosít. (A Balatoni Hajózás Zrt. a vasúti menetjegy hátoldalát saját bélyegzővel ellátja/érvényesíti.)

Menetrendi információ: www.balatonihajozas.hu

Kedvezmény a Balatonfenyvesi kisvasútra

Fedezze fel Nagyberek vadregényes szépségeit a Balatonfenyvesi kisvasúttal! A START Klub kártyával rendelkező utasaink a kisvasútra is 50%-os kedvezményes jegyet válthatnak, szombatonként egy útitársuk is féláron utazhat.

További információt ide kattintva olvashatnak.

Dino park - Rezi

Keszthely közelében, Reziben a Dinó- és Kalandparkban, 23000 négyzetméteres területen számos szórakozási lehetőséget találnak utasaink:Dino Park

 • két szinten található 51 különböző nehézségű feladattal ellátott kötélpálya,
 • mászófal (8 oldalas és 10.5 m magas)
 • játék- , ásványkincs kuckó
 • 7,5 méteres gumiköteles trambulin asztal
 • hidraulikus markológépek
 • mozgó, életnagyságú hangot adó dinoszauruszok
 • dinogolók, csontvázak, fosszíliák
 • csónakázó tó, lapátkerekes 1 személyes csónakokkal (50 kg-ig)
 • ugrálóvárak, kicsiknek és nagyoknak
 • Rodeó bika szimulátor, szörf szimulátor, Happy car,
 • hófánk csúszdapálya,
 • sétáló és guruló dinók, forgó sorompó, dinó játszótér egész évben 

A park a START Klub kártya (szombati napokon pedig az útitársnak is) felmutatója számára 1 000 Ft kedvezményt biztosít minden teljesárú belépőjegy árából. A belépőjegy a park minden játékának egész napos korlátlan használatára vonatkozik. A parkon belül játékok használatáért nem kell külön fizetni.

Tipp: utazzon Keszthelyre vonattal, vigye magával kerékpárját, és látogasson el a Keszthelytől 8 kilométerre, Reziben lévő Dino parkba. Balatoni vonatos eljutásról bővebb információt olvashatnak ide kattintva.

További információ: www.dinoparkrezi.com illetve a kalandpark Facebook oldalán. A parkról videó is megtekinthető a Facebookon.

Balatoni Múzeum - Élmény az egész családnak

Az „Év Múzeuma 2011” kitüntető címmel büszkélkedő Balatoni Múzeum 10% kedvezményt nyújt Önnek, ha a START Klub kártyacsalád bármely tagjával rendelkezik, illetve szombati napokon egy fő útitársa is ezen az alacsonyabb áron válthat jegyet. A múzeum egész évben változatos állandó- és időszaki kiállításokkal, játszótérrel, digitális játékokkal várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. Ha kerékpárral érkezik, a kamerával megfigyelt 30 férőhelyes biciklitároló díjmentesen igénybe vehető. Fogyatékkal élők számára a múzeumépület teljesen akadálymentes! További információért keresse fel a Múzeum Facebook oldalát is! A Balatoni Múzeum neobarokk épülete csak pár perc sétára található a Keszthelyi vasútállomástól, így ideális látnivaló vonattal érkezőknek.

Kedvezményes szállásfoglalás a Balaton déli partján - Szántódon

A szálláshely 30% kedvezményt nyújt elő-, és utószezonban (május, június, és szeptember hónapokban), legalább 2 eltöltött éjszaka esetén, 10% kedvezményt pedig főszezonban (július, augusztus), legalább 5 eltöltött éjszaka esetén a szállásdíjból a START Klub kártyacsalád tulajdonosa/felmutatója, és a vele érkezők részére a honlapról történő foglalás esetén.

Bővebb információ: www.blahajo.hu/apartman

Dél-Dunántúl: Baranya és Tolna megye, valamint Somogy megye a Balaton kiemelt üdülőkörzethez tartozó települések kivételével

Kedvezmény a Pannon Filharmonikusok pécsi koncertjein 

A 210 éves Pannon Filharmonikusok Zenekar a 2003-ban történt szakmai megújulását követően Magyarország egyik meghatározó művészeti együttesévé vált. Számos egyedi hangversenyével, széleskörű, minden korosztályt kielégítő műsorstruktúrájával a dél-dunántúli régió kiemelt művészeti intézménye lett. A pécsi Kodály Központ rezidens zenekaraként a zenekar évente számos produkciót állít színpadra Pécsett, ezen felül több, mint egy évtizede teltházzal futó koncertsorozatot tart fenn a Művészetek Palotájában Budapesten. A Pannon Filharmonikusok 50%-os kedvezményt nyújt belépőjegy áraiból Pécsett, a Kodály Központban tartott koncertjein a START Klub kártyacsalád felhasználóinak (kizárólag Prémium, VIP és Bónusz kártyákkal)

Pihenjen, gyógyuljon a harkányi Dráva Hotel Thermál Resortban**** vagy a Termál Kemping Apartmanházak egyikében!

A harkányi Dráva Hotel Thermál Resort**** és a Termál Kemping Apartmanházak szeretettel és 15% kedvezménnyel várják a START Klub kártya tulajdonosait! Az ajánlat az érvényben lévő, aktuális napi és csomagárakra értendő. Szombaton a START Klub kártyabirtokos útitársa részére is él a kedvezmény, az 50%-os vasúti jegy felmutatása mellett. Bővebb információ: www.dravahotel.hu

Nyugat-Dunántúl: Győr-Moson-Sopron és Vas megye, valamint Zala megye a Balaton kiemelt üdülőkörzethez tartozó települések kivételével

Használja a START Klub kártyáját a Hotel Sopronban is!

Családbarát környezetben, páratlan kilátással igazi vendégszeretettel, aktív programokkal várja vendégeit a Hotel Sopron. A megújult szálloda 2013-ban ünnepelte megnyitásának 30. évfordulóját. A MÁV-START-tal kötött együttműködésnek köszönhetően a szálloda 20% kedvezményt biztosít a START Klub kártyával és társkártyával rendelkezők részére az adott időszakra, napra érvényes áraiból, a kihasználtság függvényében, előzetes foglalás esetén. A kedvezményt szombati napokon a START Klub kártya tulajdonos 1 fő (vele együtt utazó) útitársa is használhatja - az 50%-os vasúti menetjegy felmutatása ellenében.

Kemenes Vulkánpark Látogatóközpont

Kemenesalja szívében, Celldömölk városában található az ország egyetlen vulkanológiai látogatóközpontja, a Kemenes Vulkánpark Látogatóközpont, mely közvetlenül az 5 és fél millió éves Ság hegy lábánál fekszik. Az épületben helyet foglaló látványos, interaktív kiállításanyag közel 1000 m2-en keresztül ismerteti a Föld vulkánosságát minden korosztály számára.

Vulkánpark

 • ingyenes tárlatvezetés (csoportok számára előzetes bejelentkezés szükséges)
 • vezetett geológiai, botanikai és bányászati túrák a Balaton-felvidék legnyugatibb tanúhegyére, a Ságra
 • múzeumpedagógia foglakozások általános- és középiskolás tanulók részére
 • múzeumi óra tartása (tanórák megtartása a látogatóközpont falai között, a kiállítás anyagát szemléltető eszközként felhasználva)
 • terembérlet
 • táborokon való részvételi lehetőség 8-14 éves diákok számára
 • osztálykirándulások, egyetemi terepgyakorlatok, családi hétvégék ideális színhelye

A Kemenes Vulkánpark Látogatóközpont

 • 25% kedvezményt nyújt egyéni belépőjegyáraiból (felnőtt, diák és nyugdíjas belépőjegy) a START Klub kártyacsalád bármely tagjának tulajdonosa/felmutatója részére,
 • 25% kedvezményt nyújt egyéni belépőjegyáraiból (felnőtt, diák és nyugdíjas belépőjegy) a vasúti dolgozók arcképes igazolványuk tulajdonosa/felmutatója részére,
 • 25% kedvezmény nyújt szombati napokon a START Klub kártya tulajdonos 1 fő (vele együtt utazó) útitársa részére - az 50%-os vasúti menetjegy felmutatása ellenében - egyéni belépőjegyáraiból (felnőtt, diák és nyugdíjas belépőjegy).

További információk: www.kemenesvulkanpark.hu