Kártya személyes rendelése és átvétele

A START Klub kártya igénylése

START Klub kártya igényelhető bármely menetjegyirodában, személyes ügyfélszolgálati irodában, és a vasútállomási pénztárakban igénylőlap kitöltésével és igazolványkép átadásával.

Személyesen leadható START Klub igénylőlap nyomtatványok elérhetőségei:  

  • honlapunkon (regisztráció után) online kitölthető és kinyomtatható START Klub igénylőlap 
  • honlapunkról letölthető, kézírással kitölthető START Klub kártya igénylőlap kitöltésével.
  • ügyfélszolgálatainkon, pénztárainkban kérhető, kézírással kitölthető igénylőlap

A hiánytalanul kitöltött, fotó minőségű igazolványképpel ellátott igénylőlap a START Klub kártya igénylés jelölésű pénztárakban személyesen adható le. A pénztáros ellenőrzi az igénylő személyazonosságát (26 éven aluliaknál a jogosultságot is). 26 éven aluliaknak szóló (START Klub - 26) kártyát az igényelhet, aki az érvényesség első napján még nem töltötte be a 26-ik életévét.

Az igénylőlap leadásakor az igénylőnek ki kell fizetnie a kártya árát. A pénztáros a jegykiadó gépen kiadja a kártyabizonylatot, amely a befizetés napjától 1 hónapig (amíg a valódi kártya elkészül) a START Klub kártyával egyező kedvezmény igénybevételére jogosítja az igénylőt. A Bizonylat elővételben nem adható ki, a START Klub kártya és a Kártyabizonylat érvényességének első napja a befizetés napja. Készpénzfizetési számla csak az igénylő (utas) nevére állítható ki.

A START Klub kártya átvétele

Az igényléskor megadott e-mail címen vagy telefonszámon munkatársunk értesíti az igénylőt arról, hogy megrendelt kártyája átvehető. A kártya személyesen vehető át az igényléskor kiválasztott START Klub átvételi helyen. Átvételkor a pénztáros ellenőrzi az átvevő személyazonosságát  (26 éven aluliaknál a jogosultságot is), és a kártyát átadja az Utas részére. Az átvételt az Utas aláírásával elismeri. A pénztárban igényléskor előre kifizetett kártyák csak a Kártyabizonylat ellenében vehetők át. Az átvevő személyazonosságát ebben az esetben is ellenőrizzük.

A START Klub kártya átvevő helyek megtekintése. A linkre kattintva megtekinthető az átvevőhelyeket tartalmazó pdf dokumentum.

Az átvett, majd ellopott kártyát csak rendőrségi feljelentés ellenében áll módunk pótolni, melyet elektronikus formában a startklub [KUKAC] mav-start.hu e-mail címre kell beküldeni. A kártya pótlás díja: 5 000 Ft, mely utólag, átvételkor fizetendő.