START Klub VIP kártya

START Klub VIP kártya korlátlan számú, díjmentes utazást biztosít a belföldön, minden kocsiosztályon, bármely vonatnemen. A kártya szombatonként egy útitársa számára is 50% kedvezményt nyújt.

A tarifareformnak köszönhetően, amennyiben a START Klub kártyával rendelkező utasaink kedvezőbb kondíciókkal tudnak utazni Ország/Vármegye bérlettel, illetve Vármegye24/Magyarország24 napijegyekkel, számukra a 2024 március 1-je előtt vásárolt a START Klub kártyák árát 2024 március 31-ig időarányosan, kezelési költség levonását követően a vasúti társaság visszatéríti. A kezelési költség a visszatérítendő összeg 8%-a, de minimum 10.000 Ft. A visszatérítés a MÁV-START ügyfélmenedzserein keresztül kezdeményezhető.

START Klub VIP kártya részletes bemutatása

SK VIPA fényképes, névre szóló START Klub VIP kártya az ország egész területén (a MÁV-START Zrt. szolgáltatási területén és a GYSEV Zrt. magyarországi vonalhálózatán) jegyváltás nélküli díjmentes utazást biztosít bármely vonatnem 1. és 2. osztályán egyaránt (kivéve az IC+ prémium ülőhelyein).  A VIP kártyát ajánljuk mindenkinek, akik gyakori rendszerességgel utazik nagyobb távolságokra, helyjegyköteles vonatok igénybevételével. Díjmentes helyjegyét megrendelheti kártyaszáma alapján telefonon is a MÁVDIREKT telefonszámán: +36 (1) 3 49 49 49, vagy legkésőbb utazása előtt 24 órával korábban  a vip [KUKAC] mav-start.hu e-mail címen jelezze helyigényét!

A foglaláshoz kérjük, küldje meg az alábbi adatokat: 

  • utazás viszonylata,
  • utazás dátuma,
  • a választott vonat indulási ideje,
  • START Klub kártya száma.

A kártya érvényességén belül korlátlan utazási szabadságot kínál tulajdonosának.

Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy a MÁV-START Zrt. Üzletpolitikai kedvezményeinek szabályozása szerint a START Klub VIP kártyával az utazás napján irányonként csak egy adott vonatra és csak egy fő részére érvényes helyfoglalás engedélyezett. A  kártyatulajdonos max. két kártyára vonatkozóan kérheti a díjmentes helyfoglalást. Az előzetes helyfoglalás maximum öt nappal előre kérhető. Az adott vonatra kifoglalt hely a vonat indulása előtt 1 órával lemondható és helyette másik kérhető.

A START Klub VIP kártya megvásárolható egy teljes évre, vagy féléves időtartamra.

Kiegészítő szolgáltatások:

  • Szombatonként egy útitárs 50%-os kedvezménnyel utazhat
  • Belépésre jogosít a Keleti pályaudvaron az Üzleti váróterembe (Business Lounge)

Ára:

  • Fél évre: 168.000 Ft
  • Egy évre: 280.000 Ft

 

A START KLUB kártyával rendelkező utasok részére 25%-os kedvezményt biztosítunk a kerékpárjegy árából. A kedvezmény érvényes a START Klub 50%, a START Klub Prémium, START Klub VIP kártyákra. A kedvezményes kerékpárjegy a pénztárakban és az interneten megváltható, a jegykiadó automatákból azonban nem. A START Klub kártyával rendelkezők szombati díjmentes kerékpárszállításra vonatkozó szabályt nem érinti. Ezen ajánlatunk visszavonásig érvényes.

A START Klub VIP kártya igénylése

START Klub VIP kártyát a MÁV-START ügyfélmenedzserein keresztül igényelhet. Amennyiben felkeltette érdeklődését ez a névre szóló, jegyváltás nélküli díjmentes utazást biztosító kártya, keresse fel a területileg illetékes ügyfélmenedzsert az alábbi elérhetőségek valamelyikén és ő készséggel áll rendelkezésére.
A kártya első érvényességi napja a befizetés napját követő 15-ik nap lehet, de az érvényesség első napját akár 90 nappal előre is meg lehet adni.
A kártya ellenértékét átutalással lehet fizetni, a rendelés teljesítése csak a végösszeg teljes átutalását követően lehetséges.

Ügyfélmenedzsereink, területi kollégáink elérhetőségét az oldal alján, a csatolt dokumentumban olvashatják.

A START Klub VIP kártya átvétele

Az ügyfélmenedzser a kártya megrendelésének teljes folyamatát végigkíséri, egészen a kártya kézhezvételéig.

START Klub VIP kártya visszatérítése

A START Klub VIP kártya nem téríthető vissza.

Felelősség eltérő minőségű szolgáltatás esetén

Eltérő minőségű szolgáltatás esetén a START Klub VIP kártyával utazó utas kompenzációs igényt nyújthat be a MÁV-START Ügyfélszolgálati Központjához, amely valamennyi igényt egyedileg, az Értékesítési Szervezettel közösen bírál el. A kompenzáció a megrendelőlapon megjelölt jogosult részére kerül kifizetésre.

START Klub VIP kártya pótlása

Elveszett START Klub VIP kártya az érvényessége alatt egy alkalommal méltányossági alapon az ügyfélmenedzseren keresztül pótolható. Az elveszett kártya letiltásra kerül. A pótolt kártya elkészültéig az utas a kedvezményeket nem veheti igénybe. A VIP kártya pótlásának díja az engedélyezést követően fizetendő (15 000 Ft) banki átutalással.

Nem pótolható a kártya, ha:

  • az érvénytartamán belül már volt pótolva;
  • az érvénytartamból kevesebb, mint 1 hónap van hátra.

Ügyfélmenedzsereink elérhetőségeiért kattintson a linkre!

A START Klub VIP Kártya értékesítésével összefüggésben végzett adatkezelésre vonatkozó adatkezelési tájékoztató (2.2. pont alatt).