A Nyugati pályaudvar és Zugló között helyreállhat a menetrend

2020. július 2. csütörtök, 05.18 / Utolsó módosítás: 2020. július 2. csütörtök, 12.10

Frissítés 12:10-kor:

Dél előtt helyreállították a sérült kábeleket, ismét működik a biztosítóberendezés a Nyugati pályaudvar és a Városligeti elágazás között. A menetrend fokozatosan, a délutáni órákban állhat helyre a ceglédi, a szegedi és a lajosmizsei vonalon, kora délután még késésekre, járatelmaradásokra kell számítani.
A ceglédi vonal fővárosi szakaszán a vonatok a felújítási munkálatok miatt ideiglenes menetrend szerint járnak.

Frissítés 9:15-kor:

A lajosmizsei vonalat érintő módosítások:

A Nyugati pályaudvarról 9:16-kor, 10:16-kor, 11:16-kor Lajosmizsére induló S21-es járatok csak Kőbánya-Kispesttől közlekednek (2942-es, 2914-es és 2924-es vonat).

A Lajosmizséről a főváros felé 7:41-kor indult és 9:41-kor induló S21-es járat csak Kőbánya-Kispestig közlekedik (2947-es és 2967-es vonat). A Lajosmizséről 8:41-es indulási idejű S21-es járat (2957-es vonat) a teljes útvonalon kimarad.


Frissítés 8:15-kor:

Csütörtök hajnaltól kábelvágás miatt nem működik a biztosítóberendezés a Városligeti elágazás és a Nyugati pályaudvar között, azon a szakaszon, ahol felújítás miatt csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok. A műszaki hiba miatt jelentősen megnő a menetidő a Nyugati pályaudvar és Zugló megállóhely között, a ceglédi, a szegedi és a lajosmizsei vonalon 30-50 perces késésekre és járatelmaradásokra kell számítani. A késések csökkentése érdekében egyes szegedi InterCityk csak Ceglédig közlekednek és onnan indulnak vissza. A záhonyi és a lajosmizsei vonalon is több vonat rövidebb útvonalon, csak Kőbánya-Kispestig közlekedik és onnan indul vissza a vidéki célállomások felé.
A ceglédi zónázó vonatok a főváros és Monor között a személyvonatok megállási rendje szerint közlekednek.

A sérült kábelek helyreállítása miatt várhatóan délig kell korlátozásokra számítani a ceglédi vonal fővárosi szakaszán. A vasúttársaság javasolja utasainak, hogy a Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest között a BKK járatait vegyék igénybe.


Frissítés 7:25-kor:

A Nyugati pályaudvarról 7:16-kor Lajosmizsére és a Lajosmizséről 8:41-kor a Nyugati pályaudvarra induló S21-es járat (2922-es és 2957-es vonat) nem közlekedik.


Frissítés 5:49-kor:

Kőbánya alsó megállóhelyen már nem akadályozza a forgalmat a műszaki hibás személyvonat, a Nyugati pályaudvar és Zugló között továbbra is 20-40 perccel hosszabb menetidőre, járatelmaradásokra kell számítani.


Előzmény:

Csütörtök hajnaltól kábelvágás miatt nem működik a biztosítóberendezés a Városligeti elágazás és a Nyugati pályaudvar között, ezért a Nyugati pályaudvar és Zugló megállóhely közötti szakaszon 15-30 perccel megnő a menetidő. A szakemberek a helyszínen már dolgoznak a hiba elhárításán. Kőbánya alsónál egy műszaki hibás személyvonat akadályozza a forgalmat az egyik vágányon.

A Monorról 5:05-kor a Nyugati pályaudvarra indult S50-es járat (2719-es vonat) csak Kőbánya-Kispestig közlekedik, a Nyugati pályaudvarról 6:06-kor Monorra induló járat (2740-es vonat) csak Kőbánya-Kispesttől indul.

Ezen a szakaszon felújítás miatt a vonatok csak egy vágányon közlekednek ideiglenes menetrend szerint.

MÁVINFORM