Újraindult a vonatközlekedés a Nyugati pályaudvar és Rákosrendező közötti szakaszon

2016. január 19. kedd, 15.45 / Utolsó módosítás: 2016. január 19. kedd, 19.07

Frissítés 2016.01.19-én 18:20 órakor: Budapest-Nyugati pályaudvar és Rákosrendező között helyreállították a kedden délután megsérült felsővezetéket. Ennek eredményeként a vonatközlekedés újraindult, nincsenek már korlátozások. A menetrendszerű vonatközlekedés szerda hajnalban állhat helyre.

A MÁVINFORM korábban azt közölte, hogy kedden 15:15 órakor Budapest-Nyugati pályaudvar és Rákosrendező között, a nyílt pályán megsérült a felsővezeték. Ezért szünetelt a vonatközlekedés, ami érintette az esztergomi, a váci, a szobi és a veresegyházi vonalon közlekedő vonatokat. Az esztergomi vonatok csak Angyalföld állomásig közlekedtek, és onnan indultak vissza Esztergomba. Szob és Vác, illetve Veresegyház felől a vonatok csak Rákospalota-Újpest állomásig közlekedtek, és onnan indultak vissza.

16:50 órakor a Nyugati pályaudvar és Rákosrendező között, illetve Rákosrendező állomáson egy vágányon helyreállították a vezetéket, ekkortól még a Nyugati pályaudvarra csak a Szob, illetve Vác felől érkező vonatok mentek be, s onnan is indultak. 

A teljes vezeték helyreállítása, megvizsgálása után 18:00 órától már valamennyi vonat a Nyugati pályaudvarról indul és oda is érkezik. A torlódások miatt azonban a menetrendszerű vonatközlekedés csak szerda hajnali üzemkezdettől állhat helyre.


Frissítés 2016.01.19-én 16:40 órakor: A Nyugati pályaudvar és Rákosrendező között, illetve Rákosrendező állomáson egy vágányon már közlekedhetnek a vonatok, de csak korlátozottan. Éppen ezért a Nyugati pályaudvarra csak a Szob, illetve Vác felől érkező vonatok mennek be, s onnan is indulnak. A többi, korábban közölt korlátozások érvényben maradnak mindaddig, amíg a felsővezetéket teljes mértékben megjavítják.   


Előzmény: Kedden 15:15 órakor Budapest-Nyugati pályaudvar és Rákosrendező között, a nyílt pályán megsérült a felsővezeték. Egyelőre nem közlekedhetnek a vonatok ezen a szakaszon, amíg a vezetékvizsgálat tart. Az esztergomi, a váci, a szobi és a veresegyházi vonalon késésekkel számoljanak a délutáni órákban utazók.

Az esztergomi vonatok egyelőre csak Angyalföld állomásig közlekednek, és onnan indulnak vissza Esztergomba. Szob és Vác, illetve Veresegyház felől a vonatok csak Rákospalota-Újpest állomásig közlekednek, és onnan indulnak vissza. A vasúttársaság a kialakult helyzetért és a kényelmetlenségekért az utasok elnézését kéri. 

A vezeték helyreállítása eltart egy ideig, ezért a Nyugati pályaudvar–Rákosrendező–Rákospalota-Újpest, illetve a Nyugati pályaudvar–Angyalföld szakaszon nem közlekednek a vonatok. Az utasok a Rákospalota-Újpestről Vác, Szob, illetve Veresegyház, Vácra induló vonatokat a BKK 14-es villamosjárataival, az Angyalföld állomásról Esztergomba induló vonatokat a 3-as Metróval – Újpestig utazással érhetik el. A vasúti bérleteket az említett BKK járatokon elfogadják.

Budapest, 2016.01.19. 15:40 óra

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM