Székesfehérvár és Várpalota között már nem kell pótlóbuszokkal utazni

2022. november 26. szombat, 09.05 / Utolsó módosítás: 2022. november 26. szombat, 11.19
Frissítés: Székesfehérvár és Sárszentmihály állomás között már közlekednek a vonatok, nem kell pótlóbuszokkal utazni. A Székesfehérváron –Veszprém–Szombathely vonalon fokozatosan, a késő délutáni órákban állhat helyre a menetrendszerű vonatközlekedés, a vonalon közlekedő Bakony és Göcsej IC vonatok menetrendje is. 

Frissítés: Baleset miatti változások:

  • A Déli pályaudvarról Szombathelyre 10 órakor induló Bakony InterCity (904-es számú vonat) nem IC minőségű kocsikat továbbít.
  • A Déli pályaudvarról Ljubljana állomásra 9 órakor elindult Citadella InterCity (IC246 számú vonat) Székesfehérvár állomáson várakozik a baleseti helyszínelés ideje alatt. Jelentős késéssel közlekedik majd.
  • Az utasokat pótlóbuszok szállítják el, buszok Várpalota és Székesfehérvár viszonylaton helyettesítik a vonatokat.

Előzmény: A Déli pályaudvarról Zalaegerszegre 7 órakor elindult Göcsej InterCity (952es számú vonat) Székesfehérvárról való kihaladás után halálra gázolt egy embert. A helyszínelés ideje alatt Székesfehérvár és Sárszentmihály állomás között nem közlekedhetnek a vonatok. Az utasokat pótlóbuszok szállítják el, a buszok Várpalota és Székesfehérvár viszonylaton helyettesítik a vonatokat.

A 952-es számú Göcsej InterCity utasai a vonaton kénytelenek várakozni, mert a körülmények nem teszik lehetővé a vonatról való leszállást, vagy egy másik vonatra való átszállást.

A Székesfehérváron –Veszprém–Szombathely vonalon megnő a menetidő 20-40 perccel is. A vonalon közlekedő Bakony és Göcsej IC vonatok késve közlekednek a délelőtti órákban.

MÁVINFORM