Székesfehérvár és Lepsény között március 28-ig pótlóbuszok

2023. március 22. szerda, 05.51 / Utolsó módosítás: 2023. március 28. kedd, 05.55

A Budapest–Székesfehérvár–Nagykanizsa vonalon március 20-tól 28-ig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek a Szabadbattyán és Lepsény állomások között végzett pályakarbantartás miatt. Székesfehérvár és Lepsény között pótlóbuszok közlekednek.

A Balaton és Tópart IC-k a Déli pályaudvar és Székesfehérvár között az eredeti menetrendjük szerint közlekednek, viszont a lezárt szakaszon közlekedő pótlóbuszok a jóval hosszabb közúti menetidő miatt a következő vonatra biztosítják az átszállást.

A főváros felől a dél-balatoni szakaszra utazók a Déli pályaudvarról 35 perccel korábban induló Bakony és Göcsej IC-kel érik el Székesfehérváron azokat a pótlóbuszokat, melyek csatlakoznak a Lepsény utáni szakaszon eredeti menetrend szerint közlekedő Balaton és Tópart IC-khez. A változás a főváros felé is érvényes.

A Balaton és Tópart IC-k Lepsényig menetrend szerint közlekednek, azonban Székesfehérváron a pótlóbuszokkal az eredeti menetrendhez képest 35 perccel később induló Bakony illetve Göcsej InterCity vonatok érhetők el.

Az érintett Budapest és Siófok, valamint Székesfehérvár és Siófok viszonylatú személyvonatok, az utolsó vonatok kivételével jellemzően az eredeti menetrendhez képest 5-40 perccel korábban közlekednek.

A pályakarbantartás ideje alatt a pótlóbuszok nem érintik Polgárdi-Tekerespuszta vasúti megállóhelyet, ezért Tekerespuszta bekötő út és Polgárdi-Tekerespuszta megállóhely között, a pótlóbuszhoz csatlakozva T jelzésű ingázó pótlóbusz közlekedik.

A részletes menetrend innen tölthető le: https://bit.ly/3LzMLEF

https://bit.ly/3FAhMEz

MÁVINFORM