A német vasúton január 24-től 29-ig munkabeszüntetés miatti korlátozások várhatók

2024. január 22. hétfő, 15.38 / Utolsó módosítás: 2024. január 23. kedd, 16.48

A német vasúttársaság, a Deutsche Bahn (DB) tájékoztatása szerint Németországban várhatóan január 24-én szerdán hajnali 2 órától január 29-én hétfő 18 óráig munkabeszüntetést tartanak. A sztrájk ideje alatt a német vasúti hálózaton a távolsági és regionális forgalomban jelentős fennakadásokra, hosszabb eljutási időkre kell számítani. A DB azt javasolja az utasoknak, hogy amennyiben tehetik, halasszák el utazásukat, vagy válasszanak alternatív utazási lehetőséget. A Németország felé utazóknak érdemes tájékozódniuk a DB és a MÁV tájékoztatási felületein, illetve ügyfélszolgálatainál.

A munkabeszüntetés miatti menetrendi korlátozásokról még egyeztetések folynak. Amint kialakul a sztrájk ideje alatti vonatközlekedés a MÁVINFORM tájékoztatást ad az érintett Németország és Magyarország közötti nemzetközi járatokról.

Lemondás az utazásról

A már korábban, január 24-ig megváltott, január 23-én estére, valamint 24-e és 29-e között Németországba, illetve Németországból vagy Németországon keresztül történő utazásra szóló menetjegyek és helyfoglalások díjmentesen visszaválhatók, a legfoglalt időpont előtt január 22-én és 23-án vagy február 5-ig a jegyen feltüntetett viszonylatban felhasználhatók.

Új jegy vásárlása esetén a vasútvállalat csak a még elérhető ajánlatokat tudja biztosítani. Amennyiben csak drágább jegy kiadása lehetséges az utas részére, akkor a két jegy ára közötti különbözetre méltányossági kérelmet nyújthat be az ügyfélszolgálathoz.

Online vásárolt menetjegyek visszaváltását a mobil alkalmazásban és az eszrevetel [KUKAC] mav-start.hu e-mail címen lehet kezdeményezni.

Menetjegyek más időpontra érvényesítése a nemzetközi jegypénztárakban az utazás megkezdése előtt intézhető.

Tájékozódási lehetőségek:

Kérjük utasainkat, hogy tájékozódjanak a német vasút (DB) honlapján is, amely itt érhető el:  https://www.bahn.de/service/fahrplaene/aktuell

Információk az ÖBB oldalán: https://www.oebb.at/de/neuigkeiten/streikwarnung

Az aktuális helyzetről információt kaphatnak a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon. (Telekom hálózatból hívhatja a +36 30 499 4999-es telefonszámot, Yettel hálózatból a +36 20 499 4999-es, Vodafone hálózatból pedig a +36 70 499 4999-es számot.)

------------------------------------------------------------

In Germany, railway workers are on strike from January 24th, Wednesday morning to 18:00 on January 29th Monday. Due to the strike, long-distance and regional rail traffic in Germany is expected to be disrupted and travel times are expected to be longer. Passengers travelling to Germany are advised to check the DB and MÁV websites or customer services.

MÁVINFORM