Menetrendi módosítások a ceglédi vonalon (március 12-20.)

2021. március 3. szerda, 08.00 / Utolsó módosítás: 2021. március 14. vasárnap, 18.34

Pestszentlőrinc állomáson pályakarbantartást végez a MÁV március 12-én késő estétől 20-án hajnalig, ezért változik a menetrend a Budapest–Cegléd–Szolnok vonal elővárosi és távolsági közlekedésében.

A korlátozások ideje alatt Pestszentlőrinc állomáson a megálló személyvonatok által is használt első vágány 200 méteres szakaszán cserélik az ágyazatot és a síneket, valamint vágányszabályozást is végeznek. A felújítást követően megszüntetik a sebességkorlátozást ezen a forgalmas pályaszakaszon, így az áthaladó vonatok ismét 120 km/órás sebességgel közlekedhetnek majd.

Március 13-tól 19-ig érvényes korlátozások

Reggeli változások a főváros felé

 • Hétvégén és munkanapokon a Debrecenből a Nyugati pályaudvarra 3:26-kor és 4:21-kor induló sebesvonat, valamint a Szegedről 4:34-kor induló gyorsvonat megáll Albertirsán, Pilisen, Monoron, Monorierdőn és Kőbánya alsón is.  
 • Munkanapokon a Kecskemétről 6:10-kor és 7:10-kor induló személyvonat, valamint a Szolnokról 5:40-kor induló G50-es járat csak Ceglédig közlekedik.
 • Munkanapokon az Üllőről a székesfehérvári vonal felé az 5:41-kor és 6:41-kor induló S36-os, a 6:11-kor és 7:11-kor induló G43-as vonat Üllő és Kőbánya-Kispest között nem közlekedik. A Kőbánya-Kispestről 7:12-kor Budapest-Kelenföldre induló S36-os vonat sem jár.

Délelőttől érvényes munkanapi változások

 • Munkanapokon az S50-es monori személyvonatok közül a Nyugati pályaudvarról 8:08-kor induló vonattól kezdve a minden óra 8 perckor induló járatok nem közlekednek 12:08-ig.
 • Munkanapokon Monorról a 9:07-kor induló vonattól kezdve a minden óra 7 perckor induló S50-es járatok egész nap nem közlekednek.

Délutáni változások munkanapokon a fővárosból induló vonatoknál

 • A Nyugati pályaudvarról alapmenetrend szerint 13:33-kor induló vonattól kezdve a 20:33-kor induló vonatig a sűrítő zónázó vonatok a megszokotthoz képest 25 perccel korábban, minden óra 8 perckor, a monori személyvonatok indulási idejében indulnak, S50-es jelzéssel közlekednek, Ceglédig minden állomáson és megállóhelyen  megállnak.
 • A Monor és Cegléd közötti gyorsabb eljutás biztosítása érdekében a délutáni nyíregyházi sebesvonatok a Nyugati pályaudvarról 14:28-kor induló vonattól kezdve a 20:28-kor induló vonatig megállnak Monoron, ahol átszállást biztosítanak Cegléd felé az S50-es vonatokra.
  A fővárosból munkanapokon délután Nyíregyházára induló sebesvonatok utasai a Nyugati pályaudvar és Cegléd között felármentesen utazhatnak.
   
A ceglédi vonalon közlekedő többi vonatnál is előfordulnak néhány perces menetrendi eltérések.
A részletes menetrendek és a hirdetmények elérhetőek a MÁV honlapján (https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/vaganyzar#go100a), ezenkívül az utasok a MÁV-START és a MÁV applikáció menetrendi keresőjében is tájékozódhatnak már a közlekedő vonatokról, a módosított indulási időkről az állomásokat, illetve az utazásuk napját beállítva.

MÁVINFORM