Húsvéthétfőn sokan utaznak a fővárosba tartó vonatokkal

2019. április 22. hétfő, 09.40 / Utolsó módosítás: 2019. április 22. hétfő, 13.19

FRISSÍTÉS: A MÁV-START húsvéthétfőn az utazási igények alapján egyes InterCity  vonatokhoz újabb kocsikat kapcsol. A Szombathelyről induló Szent Márton InterCity vonatra 80 százalékban, a Nyíregyházáról induló Kócsag IC vonatra 70 százalékban fogytak el a helyjegyek. Egyedül a Záhonyból 14:40-kor induló Latorcára nem lehet már egyáltalán helyjegyet vásárolni. A többi InterCity vonatokra még vannak szabad helyek.

Többletkocsik csatlakoztatására kis idővel az indulás előtt is sor kerülhet, ezért érdemes utazás előtt tájékozódni.

https://www.mavcsoport.hu/sites/default/files/upload/travel-offer/document/public/helykihasznaltsag_0422_1200_0422.pdf


Előzmény: Budapest, 2019. április 22. A vonatok ma, húsvéthéfőn a vasárnapi menetrend szerint közlekednek. Délután Nyíregyházáról Debrecenen át Budapestre a TELEVONAT is közlekedik. Ugyancsak ma indul Záhonyból 18:25-kor a Nyugati pályaudvarra az új, Sóstó InterCity. 

A növelt kapacitás ellenére egyes InterCity járatokra gyorsan elfogynak a helyjegyek, megtelnek a vonatok. A legtöbb helyjegyet a Szombathelyről, Sopronból, Záhonyból, és Nyíregyházáról a fővárosba közlekedő InterCity vonatokra adták el. Nincs már helyjegy a Szombathelyről 15:10-kor induló Szent Márton, a Záhonyból 14:40-kor induló Latorca, és a Nyíregyházáról 15:26-kor induló Kócsag InterCity vonatokra, továbbá a Miskolcról 15:29-kor induló Lillafüred InterCityre. A Nyíregyházáról a délutáni órákban induló Jázmin, Páva, Rigó, és Vércse IC-kre korlátozott mértékben kapható helyjegy.

Az InterCity vonatok mellett közlekedő gyors-, sebes- illetve személyvonatokat is választhatják az utasok.

A helybiztosítással közlekedő vonatok foglaltságának adatai megtekinthetők a MÁV-csoport honlapján. A tájékoztató jellegű adatokat húsvét hétfő délutánig naponta többször is frissíti a MÁV-START. Az utasok egy letölthető táblázatban megnézhetik, hogy hol tart a kötelező helybiztosítással közlekedő vonatok foglaltsága, és azt, hogy a kiválasztott induló járatra van-e még szabad hely.

https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/helybiztositassal-kozlekedo-jaratok-belfoldi-foglaltsagi-adatai

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM