Helybiztosítással közlekedő járatok belföldi foglaltsági adatai

Őszi szünet

Az ünnepi hosszú hétvégén a szokásosnál nagyobb utasforgalom várható. Erre járaterősítésekkel készülünk, azonban a növelt kapacitás ellenére – egyes népszerűbb utazási időpontokban – gyorsan megtelhetnek a vonatok, ezért érdemes minél korábban, elővételben megvenni az InterCity vonatokra a menetjegyeket és a helyjegyeket.

Az oldal alján letölthető táblázatokat megtekintve tájékozódhat arról, hogy hol tart a kötelező helybiztosítással közlekedő vonatok belföldi foglaltsága a hosszú hétvége egyes napjain, és az Ön által preferált utazási időpontban induló járatra van-e még szabad hely. Tájékozódjon még utazása előtt, és vásárolja meg jegyét elővételben, hogy zökkenőmentes legyen az indulás!

Az alábbi térkép segítségével, mely az oldal alján pdf dokumentumként is letölthető, könnyedén megtalálhatja utazása viszonylatát, hiszen az egyes útvonalakat betűkkel jelöltük Önnek; ezen belül a táblázatból vonatszámra, vagy akár indulási időadatra is kereshet, hogy rendelkezésre állnak-e még szabad helyek a kiválasztott vonaton.

Helybiztosítással igénybe vehető vonatok magyarországi útvonalai

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az adatok tájékoztató jellegűek, naponta többször frissülnek.

A letölthető pdf-ben a járat mellett található színkódok az alábbi információkat tartalmazzák (zöld = nagy arányú szabad hely; sárga = limitált számú szabad hely; piros = a legforgalmasabb szakaszokra szóló helyek elkeltek).

Jelmagyarázat a helybiztosítással közlekedő belföldi járatok foglaltsági adataihoz

Amennyiben az IC-helyjegyek elfogynának, kérjük válassza utazásához az útvonalon közlekedő gyors-, sebes-, illetve személyvonatokat.

Többletkocsik csatlakoztatására kis idővel az indulás előtt is sor kerülhet, ezért javasoljuk a kapacitás alakulásának folyamatos nyomon követését.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a Railjet-szerelvények és a nemzetközi forgalomban közlekedő InterCity, EuroCity, EuroNight és gyorsvonatok kapacitása nem növelhető többlet kocsikkal, ezen fix összeállítással közlekedő, nem bővíthető szerelvények listájának megnyitásához kattintson a lenti pdf-ekre.

Jegyvásárláshoz érdemes igénybe venni a jegyértékesítő automatákat 5 százalékos kedvezményért, vagy az internetes jegyvásárlás és otthoni jegynyomtatás lehetőségét választani. Az online vásárolt jegyek 10 százalékkal olcsóbbak és mobileszközön is bemutathatóak. A kedvezmény a MÁV alkalmazásból néhány kattintással, gyorsan, egyszerűen megvásárolható e-vonatjegyekre is érvényes. Csúcsidőn kívüli időpontban utazna? Keresse a @ jellel jelölt járatokat a 20 százalék kedvezményért!

Igény szerint tájékozódhat a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál, a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon is. Telekom-hálózatból hívhatják a +36 (30) 499 4999-es, Telenor-hálózatból a +36 (20) 499 4999-es, Vodafone-hálózatból pedig a +36 (70) 499 4999-es számot.