A H5, H6 és H7-es HÉV-eket érintő közlekedési változások

2018. augusztus 29. szerda, 19.11 / Utolsó módosítás: 2018. szeptember 10. hétfő, 15.32

H5-ös HÉV

Szeptember 15-én és 16-án a H5-ös HÉV helyett Békásmegyer és Pomáz között pótlóbusz közeledik

Utastájékoztatási térkép - rákattintással nagyíthatóBudapest, 2018. szeptember 10. - A H5-ös HÉV szerelvényei szeptember 15-én és 16-án megosztott útvonalon a Batthyány tér és Békásmegyer, illetve Szentendre és Pomáz között közlekednek. A kimaradó szakaszon a H5-ös pótlóbusszal lehet utazni, melyre Békásmegyeren a 160-as busz végállomásánál (a Csobánka téri buszfordulóban), Budakalászon a 943-as éjszakai járat megállóhelyein lehet felszállni. Pomázon a járat a Volánbusz-állomáson kijelölt helyen áll meg. Egyes pótlóbuszok Békásmegyerről a késő esti időszakban meghosszabbított útvonalon, Szentendréig közlekednek. Szentendre felől csak a HÉV közlekedik Pomáz felé.

H6-os HÉV

Sűrűbben és több kocsival járnak a HÉV-ek reggelente a ráckevei vonalon szeptember 3-tól

Budapest, 2018. augusztus 29. - Szeptember 3-tól a reggeli csúcsidőben a megszokottnál gyakrabban, 12 percenként indulnak, és hat kocsival közlekednek a H6-os HÉV-ek. A társaság emellett meghosszabbította a szigetszentmiklósi, szigethalomi és halászteleki környéki bérletek elfogadását is. Az intézkedéssel a MÁV-HÉV a munkába és iskolába járók utazását szeretné megkönnyíteni a közúti felújítás ideje alatt.

Az M0-s autóút szigetszentmiklósi kihajtójának lezárása, valamint a szigetszentmiklósi Massányi Károly úton zajló felújítás miatt az elmúlt napokban jelentős torlódás alakult ki a főváros felé tartó közúti forgalomban, ami várhatóan több hétig is eltart.

A kialakult helyzet megoldása, valamint a közút tehermentesítése érdekében a MÁV-HÉV a következő azonnali lépéseket tette. Szeptember 3-tól a H6-os HÉV a reggeli csúcsidőszakban Tökölről Budapestre (a Közvágóhídra) a megszokottnál sűrűbben, 12 percenként indul. A közútfelújítás, illetve az iskolakezdés miatt megnövekvő utasforgalomra tekintettel hétköznap 6:45 és 7:45 között valamennyi vonat bővített kapacitással, hat kocsival közlekedik.  A MÁV-HÉV meghosszabbította a szigetszentmiklósi, szigethalomi és halászteleki környéki bérletek HÉV-en történő elfogadását is.

A torlódással leginkább érintett térségben a H6-os HÉV-re Dunaharasztiban két megállóban – Dunaharaszti külsőn és Dunaharaszti felsőn –, Szigetszentmiklóson három megállóban – Szigetszentmiklós-Gyártelepen, József Attila-telepen és Szigetszentmiklós megállóhelyen – lehet felszállni. Jegy- és bérletvásárlásra a vonal számos megállójában működő BKK-automatából van lehetőség, ezek hiányában a vonaton váltható menetjegy.

Bővül a Volánbusz-bérletek ideiglenes elfogadása a H6-os HÉV-en

2018. július 16-ától a Szigetszentmiklóson és az M0-s autóút déli szektorában zajló útfelújítási munkálatok végéig Szigetszentmiklós-Gyártelep és Millenniumtelep HÉV-állomás között az alábbi Volánbusz-bérletek érvényesek:

  • a szigetszentmiklósi 10 km-es környéki bérlet, vagy
  • Szigetszentmiklós bármely megállójától, valamint Szigethalom, Autóbusz-állomástól vagy Halásztelektől Budapestig váltott Volánbusz-bérlet.

A halászteleki utasok bérletükkel autóbusszal Szigetszentmiklós-Gyártelep HÉV-állomásig is utazhatnak, ahol átszállhatnak a H6-os HÉV-re.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a HÉV-en történő utazáshoz – a fenti bérletek mellett – a fővárosi szakaszra érvényes jeggyel, bérlettel, utazásra jogosító okmánnyal is rendelkezni kell.


H7-es HÉV

A tanévkezdéstől gyakrabban jár a H7-es HÉV

Szeptember 1-jétől változott a H7-es HÉV menetrendje. Egyes vonatok indulási időpontja módosul, a menetidő pedig egységesen 15 percről 14 percre változik. Reggeli csúcsidőben a vonatok a korábbi 8 perc helyett 6-7 percenként közlekednek.

Kérjük, figyelje a kihelyezett menetrendet, vagy látogasson el a MÁV-HÉV, illetve a BKK weboldalára!

MÁV-HÉV
MÁV Magyar Államvasutak Zrt.
KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG