Budaörs és Biatorbágy között újraindult a vonatközlekedés

2020. augusztus 14. péntek, 07.16 / Utolsó módosítás: 2020. augusztus 14. péntek, 16.10

Frissítés: 9:51-től Budaörs és Biatorbágy között az egyik vágányon újraindult a vonatközlekedés. Egyelőre a nemzetközi és a távolsági InterCity vonatok már a teljes útvonalon közlekednek. A mai napon a Budapest–Bécs közötti Hortobágy EC és a Bécs–Budapest közötti Lehár EC nem közlekedik.

Pár személyvonat helyett Biatorbágy és Budaörs között még pótlóbuszok szállítják az utasokat. Várhatóan 11 órától már a személyvonatok is a teljes útvonalon közlekednek. A vonatfeltorlódások miatt azonban a délutáni órákban még lehetnek vonatkimaradások és késések a BudapestGyőr vonalon. A VOLÁN járatokon és a budapesti 4-es metrón már nem érvényesek a vasúti bérletek.    


Előzmény: 6:37 órától a Budapest–Győr vonalon Budaörs és Biatorbágy között nem közlekedhetnek a vonatok. Egy tehervonat osztrák (ÖBB) mozdonyáról egy levált alkatrész megrongálta a másik vágányon, a Keleti pályaudvarról Szombathelyre közlekedő Borostyánkő InterCity mozdonyát és kocsijait. Személyi sérülés nem történt.

A Budapest-Győr-Hegyeshalom, a Budapest-Győr-Szombathely és a Budapest-Győr-Sopron vonalon utazók jelentősen hosszabb eljutási idővel számoljanak. A soproni és a szombathelyi IC és a bécsi RJ vonatok Tatabánya állomásig közlekednek Győr felől és onnan visszaindulnak Győr felé. A Keleti pályaudvar és Tatabánya között nem közlekednek. Helyettük Kelenföld és Tatabánya között pótlóbuszok szállítják az utasokat.  Biatorbágy és Budaörs, illetve Kelenföld között pótlóbuszok közlekednek a személyvonatok helyett.

A feláras vonatokra nem kell megfizetni a felárat. Biatorbágy-Kelenföld és Törökbálint-Kelenföld között a VOLÁNBUSZ járatain a vasúti bérleteket elfogadják. A Keleti pályaudvar és Kelenföld állomás között az M4-es metró vonalon a vasúti bérleteket és utazási igazolványokat elfogadják.

MÁVINFORM