Szépülő vasúti gyalogos aluljárók és zajvédő falak

2018. november 26. hétfő, 14.01
Elkészültek a bicskei, mendei és tárnoki dekorációs festések

Tárnok aluljáró TCH Tárnoki Műveszeti Egyesület

Budapest, 2018. november 26. – A MÁV „Színezd újra! Alkotói Napok 2018” című aluljárófestő-pályázatának keretében Bicskén és Mendén elkészült a gyalogos aluljárók dekorációs festése. Közben Tárnokon megszépült az aluljáró és a zajvédő fal is.

Mende, Mendei Forrás Egyesület

A „Színezd Újra! Alkotói Napok 2018” pályázat keretében megvalósult a Vajda Kreatív elnevezésű alkotói csapat bicskei gyalogos aluljáróba tervezett, absztrakt formációkat ábrázoló pályaműve, és már csak az utolsó simítások vannak hátra a Mendei Forrás Egyesület helyi nevezetességeket bemutató alkotásán a mendei aluljáróban.

Bicske aluljáró, Vajda Kreatív

Az alkotói pályázattal párhuzamosan egyedi engedélyezés keretében valósulhatott meg a tárnoki gyalogos aluljáró és zajvédő fal festése is. A Társadalmi Céllal Hirdető Tárnoki Művészeti Egyesület (TCH TME) Magyarországon közlekedő vasúti járműveket és helyi nevezetességeket ábrázoló alkotása az aluljárót, a Világ csodái című műve pedig a vasúti sínpálya melletti zajárnyékoló falat díszíti.

Tárnok aluljáró, Világcsodái TCH Tárnoki Műveszeti Egyesület

Tárnok zajvédőfal, Világcsodái TCH Tárnoki Műveszeti Egyesület

A MÁV folyamatosan törekszik a vasúti környezet hangulatának javítására; a munkába bevonja a különböző intézményeket, a civil szféra szervezeteit és az egyéni alkotókat is. Reméli a vasúttársaság, hogy az alkotók falfestményeit mindenki tiszteletben tartja és megóvja az aluljárók tisztaságát is.

 

MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Telefon: (06-1) 511-3186 l E-mail: sajto [KUKAC] mav.hu l www.mavcsoport.hu