TELEVONAT

Televonat

Nyíregyházáról vagy Debrecenből utaznál Budapestre? Próbáld ki a TELEVONAT-ot, és fizess kevesebbet!

A TELEVONAT gyors és olcsó eljutási lehetőséget kínál Nyíregyházáról és Debrecenből a fővárosba a vasárnapi közlekedési rend szerinti napokon.

  • A TELEVONAT-on (a segítő és a rendőrségi kutya kivételével) kutya, valamint kerékpár nem szállítható.
  • A TELEVONAT-ra más kedvezmény (pl. diákkedvezmény, csoportos utazási kedvezmény, 26 év alatti fiatalok kedvezménye stb.), utazásra jogosító okmány (pl.: vasutas IC kártya, viszonylati IC kártya, START Klub kártyacsalád tagjai stb.) az alábbi kivételekkel nem érvényes.
  • A TELEVONATON TELEVONAT-jegy megváltása nélkül utazhat a 3 éven aluli gyermek, ha külön ülőhelyet nem foglal el, továbbá a hadigondozási igazolvánnyal rendelkező személy és kísérője a szabadon maradt ülőhelyeken.
  • Ha a TELEVONAT-ra érvényes TELEVONAT-jegy nélkül szálltál fel, a vonaton csak pótdíjjal (menetjegy hiánya) válthatod meg a TELEVONAT-jegyet. Ebben az esetben az adott vonat által utoljára érintett, a menetrendben felszállás céljából meghirdetett megállási hely és a TELEVONAT-tal beutazni kívánt viszonylat célállomása között érvényes TELEVONAT-jegyet és a tényleges viszonylatra szóló, teljesárú 2. kocsiosztályra érvényes menetdíjat is ki kell fizetned a pótdíj árán felül. Ha van más, a TELEVONAT viszonylatában érvényes jegyed és már nincs rá szükséged, a fel nem használásról igazolást állít ki a jegyvizsgáló a visszatérítéshez.
  • A TELEVONAT-jegy hosszabb út részbeni fedezésére, illetve más vonaton történő utazásra nem vehető igénybe. Amennyiben utazásod során másik vonattal is utazol, úgy az arra eső szakaszra a téged megillető kedvezmény szerinti önálló menetjegyet kell váltanod. A jegy cseréje nem lehetséges, visszaváltani a vonat felszállási állomásról való menetrend szerinti indulási ideje előtt legkésőbb 1 órával lehet.
Menetrend

A TELEVONAT vasárnaponként közlekedik. Hosszú hétvégéken, és ünnepekkor, illetve vágányzári munkálatokkor a vonat közlekedése változhat, így mindig ellenőrizd a menetrendet utazás előtt az Elvira keresőben vagy a MÁV applikációban!

A TELEVONAT (1633) menetrendje:

Nyíregyháza (indul)

17:03

Debrecen – csak felszállás céljából áll meg

17:34

Kőbánya-Kispest – csak leszállás céljából áll meg

19:35

Zugló – csak leszállás céljából áll meg

19:43

Budapest-Nyugati (érkezik)

19:52

Jegyárak

A TELEVONAT-ra a jegyeket automatából és interneten is meg lehet váltani – előbbi esetén 5%, utóbbi esetén 10% kedvezménnyel a pénztári árhoz képest. A TELEVONAT-okon az alábbi árak érvényesek:

Viszonylat

Pénztári ár

Jegykiadó automatából

Online/MÁV applikációból

Nyíregyháza – Budapest

2.490 Ft

2.365 Ft

2.241 Ft

Debrecen – Budapest

2.210 Ft

2.089 Ft

1.989 Ft

A vonaton garantáltan lesz ülőhelyed, és ehhez helyjegyet sem kell váltanod! A helyválasztás érkezési sorrendben történik. (Felhívjuk a figyelmeteket arra, hogy a TELEVONAT-ok általában több egységből állnak, melyek nem átjárhatóak. A TELEVONAT-ra megváltott jegyen szerepel, hogy melyik egységbe történő utazásra jogosít. Kérjük, abba a kocsiba szálljatok, ahova a jegyetek érvényes.)

Egyéb információk

A TELEVONAT-on (a segítő és a rendőrségi kutya kivételével) kutya, valamint kerékpár nem szállítható.

A TELEVONAT-ra más kedvezmény (pl. diákkedvezmény, csoportos utazási kedvezmény, 26 év alatti fiatalok kedvezménye stb.), utazásra jogosító okmány (pl.: vasutas IC kártya, viszonylati IC kártya, START Klub kártyacsalád tagjai stb.) az alábbi kivételekkel nem érvényes.

A TELEVONATON TELEVONAT-jegy megváltása nélkül utazhat a 3 éven aluli gyermek, ha külön ülőhelyet nem foglal el, továbbá a hadigondozási igazolvánnyal rendelkező személy és kísérője a szabadon maradt ülőhelyeken.

Ha a TELEVONAT-ra érvényes TELEVONAT-jegy nélkül szálltál fel, a vonaton csak pótdíjjal (menetjegy hiánya) válthatod meg a TELEVONAT-jegyet. Ebben az esetben az adott vonat által utoljára érintett, a menetrendben felszállás céljából meghirdetett megállási hely és a TELEVONAT-tal beutazni kívánt viszonylat célállomása között érvényes TELEVONAT-jegyet és a tényleges viszonylatra szóló, teljesárú 2. kocsiosztályra érvényes menetdíjat is ki kell fizetned a pótdíj árán felül. Ha van más, a TELEVONAT viszonylatában érvényes jegyed és már nincs rá szükséged, a fel nem használásról igazolást állít ki a jegyvizsgáló a visszatérítéshez.

A TELEVONAT-jegy hosszabb út részbeni fedezésére, illetve más vonaton történő utazásra nem vehető igénybe. Amennyiben utazásod során másik vonattal is utazol, úgy az arra eső szakaszra a téged megillető kedvezmény szerinti önálló menetjegyet kell váltanod. A jegy cseréje nem lehetséges, visszaváltani a vonat felszállási állomásról való menetrend szerinti indulási ideje előtt legkésőbb 1 órával lehet.

Budapest