Otthon Nyomtatott Jegy

Nem kell sorban állnia többé! Vegye meg menetjegyét interneten és nyomtassa ki otthonában!

A MÁV-START internetes menetjegy-vásárlási szolgáltatása az otthoni jegynyomtatás lehetőségével is igénybe vehető. Az első év eredményei egyértelműen mutatják, hogy hétről hétre nő az interneten vásárló, de nem az állomási jegykiadó automatáknál jegyet nyomtató utazók száma. Otthoni jegynyomtatással a szolgáltatás első évében közel 100 000 alkalommal éltek az interneten jegyet váltók. Az online jegyértékesítés növekvő népszerűségéhez a kényelmen túl hozzájárul, hogy elővételben, az utazás előtt akár hatvan nappal is megválthatók a jegyek.

Az otthoni nyomtatás most még kedvezőbb!

2013. július 1-től 3% kedvezmény jár az otthoni nyomtatás választása esetén, a kioszkos átvétellel történő vásárláshoz képest. Az engedmény a már kedvezményes árú jegyek árából is jár.

Az otthon nyomtatott jegy a rajta megjelölt napon bármelyik vonaton felhasználható, feláras vonaton történő utazáshoz a felárat is meg kell váltani. A helyjegy, pótjegy, pót- és helyjegy csak az ott megjelölt vonaton használható fel.

Az otthoni jegynyomtatás mindössze néhány egyszerű lépést követően megtörténhet:

  • Válassza ki úti célját és az Önt megillető kedvezményt online vasúti menetrendünkben
  • Jelölje be, hogy otthoni jegynyomtatást szeretne
  • Ha még nem tette volna meg, rögzítse a számlázási címet (a vásárlásról elektronikus számlát kap)
  • Adja meg nevét és születési dátumát
  • Ellenőrizze le a jegye adatait
  • Majd a fizetés után, a kapott pdf-dokumentumból nyomtassa ki a menetjegyét!
  • Ha végig feláras (pótjegyes, helyjegyes, pót- és helyjegyes) vonaton vagy kocsiban utazik, a letöltött fájlt arra alkalmas készülék képernyőjén is bemutathatja.Férfi állomáson

A jegy pdf formátumban áll elő, A4-es méretben, és egy kétdimenziós pontkód tartalmazza az utazáshoz és jegykezeléshez szükséges információkat. Fontos tudni, hogy az otthon nyomtatott jegyek névre szólnak, és a személyazonosságot a fedélzeten jegykezeléskor igazolni kell. Vásárlásáról minden esetben elektronikus számlát kap a regisztrált számlacímére. A kinyomtatott jegyen szerepelnek a vásárláskor kiválasztott vonatok is, indulási és érkezési idővel, de – a meghatározott vonatokra érvényes felárak kivételével – a jegy a rajta feltüntetett napon bármelyik vonaton a pénztárban váltott jegyekhez hasonló módon használható fel utazásra.

Az otthon nyomtatott jegyet az ellenőrzéshez papírra kinyomtatva kell bemutatni, de ha az utazás végig feláras (pótjegyes, helyjegyes, pót- és helyjegyes) vonaton történik, a jegy arra alkalmas készülék képernyőjén is bemutatható. Ezt a lehetőséget csak akkor javasoljuk, ha a készülék alkalmas a vonalkód 160x160 pixeles megjelenítésére. A jegy megfelelő minőségű kinyomtatása, a kinyomtatott jegy helyes tárolása, illetve képernyőről történő ellenőrzés esetén a készülék üzemkészségének biztosítása az utas feladata és felelőssége.

QR kódJelenleg bérlet jellegű vagy menettérti jegyek, illetve nemzetközi menetjegyek nem vásárolhatók otthoni nyomtatással, azonban élőállat- és kerékpárjegy igen. 

 

 

Hogyan vásárolhatok otthon nyomtatott jegyet?

Hogyan vásárolhatok? – Az otthoni jegynyomtatás folyamata a teljes e-Ticket rendszerben

Gyakran Ismételt Kérdések

 

Letölthető dokumentumokMéretDátum
PDF icon Otthon nyomtatott menetjegyek vásárlása és felhasználása 2013. július 1-jétől 109.28 KB2014.09.04.