A nyári szezon első hétvégéjén 27,5 százalékkal többen utaztak a Balatonhoz vonattal

2019. június 20. csütörtök, 13.26

Desiro Balatonalmádi MÁV

Budapest, 2019. június 20. – Az időjárás június közepére végre kegyes volt a szünidőt megkezdő iskolásokhoz és a pihenni vágyókhoz is. Jól látszik a június 15-én életbe lépett nyári menetrend első hétvégéjén eladott menetjegyek számából, hogy a tavalyi bázishoz képest jelentősen, 27,5 százalékkal nőtt az utasforgalom a balatoni vonatokon.

Az első igazi nyári hétvégén a Balatonra összesen 33 ezren, 27,5 százalékkal többen utaztak vonattal a tavalyi azonos időszakhoz képest; ebből 22 ezren a déli partot, míg 11 ezren az északi partot választották úti céljukként.

Országos szinten közel 595 ezer utazáshoz váltottak menetjegyet vagy bérletet, ami összességében 5 százalékos utasszám-növekedést jelent az egy évvel korábbi, azonos időszakhoz képest. A legtöbben, 246 ezren pénteken vették igénybe a vasúttársaság szolgáltatását, szombaton és vasárnap is 178 ezren utaztak vonattal. Bérletből 5 százalékkal, menetjegyből pedig 4,5 százalékkal fogyott több a tavalyi első nyári hétvégéhez képest,

A MÁV-START utasai közül egyre többen választják a menetjegyek megvételének alternatív, legkényelmesebb módját, az online vagy a Vonatinfó alkalmazáson keresztüli jegyvásárlást: az utasok 55 százaléka pénztárban váltotta meg a menetjegyét vagy felárát, 45 százalékuk pedig a Vonatinfóval, online, automatából vagy fedélzeten vásárolt.

 

                                                                                                                                                                          

MÁV Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Telefon: (06-1) 511-3186  l  E-mail: sajto [KUKAC] mav.hu l www.mavcsoport.hu